Το παιδί, του οποίου το όνομα δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, υπέστη καρδιακή ανακοπή το απόγευμα της Τετάρτης (20/5), αφού πέρασε αρκετές ώρες μέσα στο όχημα στην πόλη Μπριόν της Γαλικίας, όταν ο πατέρας του φέρεται να ξέχασε να το αφήσει στον παιδικό σταθμό.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο άνδρας είχε οδηγήσει το μεγαλύτερο παιδί του στο σχολείο εκείνο το πρωί και σκόπευε να αφήσει το μικρό κορίτσι στον παιδικό σταθμό, όταν αποσπάστηκε η προσοχή του από ένα τηλεφώνημα. Αντί να πάει στον σταθμό, πήγε στη δουλειά του, αφήνοντας το παιδί στο αυτοκίνητο.
Η μητέρα του κοριτσιού πήγε να το παραλάβει από τον παιδικό σταθμό
Ο συναγερμός σήμανε το απόγευμα, όταν η μητέρα του κοριτσιού πήγε να το παραλάβει από τον παιδικό σταθμό στις 3 μ.μ. και ενημερώθηκε ότι δεν είχε μεταφερθεί εκεί το πρωί.
Συνειδητοποιώντας τι είχε συμβεί, οι γονείς κάλεσαν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και το παιδί μεταφέρθηκε σε κέντρο υγείας στη γειτονική πόλη Μπερταμιράνς, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Η αστυνομία διερευνά το περιστατικό και η οικογένεια λαμβάνει ψυχολογική υποστήριξη.
TRAGEDIA EN ESPAÑA: NIÑA MUERE TRAS SER OLVIDADA EN UN VEHÍCULO
🇪🇸😔| Una menor de apenas dos años falleció en el municipio de Brión, en A Coruña, España, luego de permanecer durante varias horas dentro del vehículo de su padre. Según reportes, el hombre llevó a su hijo mayor al… pic.twitter.com/WWfBItanJf
— News On Demand (@OnDemand_News) May 21, 2026
Διήμερο πένθος στη Μπριόν της Γαλικίας
Το δημοτικό συμβούλιο του Μπριόν κήρυξε διήμερο επίσημο πένθος για το κοριτσάκι και ανακοίνωσε ότι θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του την Παρασκευή.
«Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και όλη μας τη στήριξη στην οικογένεια του μικρού κοριτσιού που έχασε τη ζωή του στο Μπριόν χθες, καθώς και σε όλους τους φίλους του, ενώ θέτουμε στη διάθεσή τους όλους τους δημοτικούς πόρους που χρειάζονται σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», ανέφερε το συμβούλιο. «Ας αναπαυθεί εν ειρήνη».
Σημειώνεται ότι η Ισπανία προετοιμάζεται για θερμοκρασίες που συνήθως συνδέονται με την καρδιά του καλοκαιριού. Η κρατική μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποίησε ότι οι «εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες» θα μπορούσαν να φτάσουν τους 36-38 βαθμούς σε ορισμένες νότιες περιοχές της χώρας.

