«Ο Αλί Χαμενεΐ, ο αιμοδιψής Ζαχάκ [ένας κακός βασιλιάς στην ιρανική μυθολογία] της εποχής μας, ο δολοφόνος δεκάδων χιλιάδων από τους πιο γενναίους γιους και κόρες του Ιράν, έχει διαγραφεί από τις σελίδες της ιστορίας», γράφει ο Παχλαβί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
My fellow compatriots,
Ali Khamenei, the bloodthirsty despot of our time, the murderer of tens of thousands of Iran’s bravest sons and daughters, has been erased from the face of history. With his death, the Islamic Republic has in effect reached its end and will very soon be… https://t.co/pm3ZXY9IYZ
— Reza Pahlavi (@PahlaviReza) February 28, 2026
«Με τον θάνατό του, η Ισλαμική Δημοκρατία έχει ουσιαστικά φτάσει στο τέλος της και σύντομα θα καταλήξει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας». Ο Παχλαβί αποθάρρυνε τους Ιρανούς αξιωματούχους από το να διορίσουν διάδοχο και προειδοποίησε ότι αυτή ήταν η «τελευταία ευκαιρία» για τις στρατιωτικές, τις αστυνομικές και τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τον λαό.
«Αυτό σηματοδοτεί την αρχή της μεγάλης εθνικής μας γιορτής, αλλά δεν είναι το τέλος του δρόμου». Ο Παχλαβί ακολούθησε τους γονείς και τα αδέλφια του στην εξορία μετά την επανάσταση του 1979 και από τότε διαμένει στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως σημειώνει το BBC.
Ειδήσεις Σήμερα
- Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν–Τραμπ για το Ιράν – Στο επίκεντρο η αποκλιμάκωση και η ασφάλεια των Στενών του Ορμούζ
- Μπαράζ επιθέσεων από το Ιράν: Στο στόχαστρο το αεροδρόμιο του Ντουμπάι και η βάση Αλ Ουντέιντ
- Ο Τραμπ λέει ότι ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ είναι νεκρός – «Ενας από τους πιο κακούς ανθρώπους στην ιστορία»

