Αθήνα Καιρός

Ινδία: Πρόθυμη να «συνδεθεί» στο ρωσικό αντίστοιχο του SWIFT

4 λεπτά
Ινδία: Πρόθυμη να «συνδεθεί» στο ρωσικό αντίστοιχο του SWIFT

Οι ινδικές αρχές εξετάζουν πρόταση από τη Ρωσική Ομοσπονδία να χρησιμοποιήσουν τη ρωσική εναλλακτική λύση στο SWIFT στο διμερές εμπόριο - το Σύστημα Μεταφοράς Χρηματοοικονομικών Μηνυμάτων (SPFS) - για διακανονισμούς σε εθνικά νομίσματα, ανέφερε το Bloomberg επικαλούμενο πηγές.

Σύμφωνα με το προτεινόμενο καθεστώς, τα ρούβλια θα τοποθετούνται σε έναν τραπεζικό λογαριασμό της Ινδίας και στη συνέχεια θα μετατρέπονται σε ρουπίες – και αντίστροφα. Το αν το επιτόκιο θα είναι σταθερό ή κυμαινόμενο δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις και υποτίθεται ότι το θέμα θα συζητηθεί από τους εκατέρωθεν επικεφαλής των τμημάτων εξωτερικών υποθέσεων, δήλωσαν πηγές στο Bloomberg.

Η Ινδία ενδιαφέρεται για τη συνέχιση της στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας με τη Ρωσία, καθώς και για την αγορά πετρελαίου με έκπτωση στις παγκόσμιες τιμές, σημειώνει το πρακτορείο.

«Έχουμε αναπτύξει την εσωτερική χρηματοοικονομική υποδομή, επομένως θα λειτουργεί ομαλά. Έχουμε ένα σύστημα χρηματοοικονομικών μηνυμάτων που μπορεί να αντικαταστήσει το SWIFT εντός της χώρας. Συμμετέχοντες από το εξωτερικό μπορούν να ενταχθούν σε αυτό», είχε ανακοινώσει στις 28 Φεβρουαρίου η επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, Ελβίρα Ναμπιουλίνα, ως απάντηση στις σκληρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας από τη Δύση.

Το SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications) είναι ένα σύστημα μετάδοσης οικονομικών μηνυμάτων (εντολές πληρωμής, οδηγίες μεταφοράς της Κεντρικής Τράπεζας, πληροφορίες αναφοράς) για την εκτέλεση συναλλαγών στην αγορά πληρωμών, χρεογράφων, παράγωγων χρηματοοικονομικών μέσων. Το σύστημα «ενώνει» περισσότερα από 11 χιλιάδες χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε περισσότερες από 200 χώρες. Ορισμένες ρωσικές τράπεζες που υπέστησαν κυρώσεις αποκλεισμού έχουν ήδη αποσυνδεθεί από το SWIFT.

Ειδήσεις σήμερα

Επίδομα ακρίβειας 200 ευρώ: Πώς και πότε θα δοθεί – Ποιοι είναι δικαιούχοι

Κορονοϊός: Στο… κόκκινο η διασπορά της «Όμικρον» – Ανοδική πορεία στα κρούσματα

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Εντόπισαν το «ύποπτο» φάρμακο

Self test στα φαρμακεία: Από σήμερα η διάθεση τους για μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]