Σύμφωνα με τις αρχές, ο νεαρός από την πόλη Ιτσιχάρα, στην επαρχία Τσίμπα, άλεσε φύλλα του εξαιρετικά τοξικού φυτού ολέανδρου και τα ανακάτεψε στη σούπα μίσο του θείου του, το μεσημέρι της 17ης Ιουλίου.
Δηλητήριο από ολέανδρο στη σούπα
Ο ολέανδρος (Nerium oleander) είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τον άνθρωπο — όλα τα μέρη του φυτού (φύλλα, λουλούδια, ρίζες, καρποί) περιέχουν ισχυρές τοξικές ουσίες.
Ο θείος πρόλαβε να καταλάβει ότι κάτι πήγαινε στραβά, ένιωσε περίεργη γεύση στη σούπα και την έφτυσε αμέσως, αποφεύγοντας έτσι τη θανατηφόρα δόση. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και παρουσίασε μόνο ελαφρά συμπτώματα, σύμφωνα με το News on Japan.
Κίνητρο το… ροχαλητό
Κατά την ανάκριση, ο 18χρονος φέρεται να ομολόγησε τις πράξεις του, λέγοντας στους αστυνομικούς: “Δεν άντεχα άλλο το ροχαλητό του… Γι’ αυτό αποφάσισα να τον σκοτώσω.”
Ο νεαρός ζούσε στο ίδιο σπίτι με τον θείο του και τη μητέρα του.
Ειδήσεις Σήμερα
- Λεωφόρος Ποσειδώνος: Κυκλοφοριακό κομφούζιο μετά από σύγκρουση 2 οχημάτων – Πού αλλού υπάρχει μποτιλιάρισμα [ΧΑΡΤΗΣ]
- Βραζιλία: Νεκρός σε αεροπορικό δυστύχημα ο διάσημος Κινέζος αρχιτέκτονας Κονγκτζιάν Γιου
- Ρωσία-ΗΠΑ: Συνάντηση Λαβρόφ – Ρούμπιο κεκλεισμένων των θυρών
- Τζίμι Κίμελ: Ο μονόλογος της επιστροφής του συγκέντρωσε 16 εκατομμύρια προβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
- Κύπελλο Ελλάδας: Με το «δεξί» ο Ολυμπιακός – Κέρδισε με 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης

