Αθήνα Καιρός

Η Βρετανία διώχνει μετανάστες στη Ρουάντα

3 λεπτά
Η Βρετανία διώχνει μετανάστες στη Ρουάντα

Τρεις άνδρες, μια γυναίκα κι ένα παιδί περισυνελέγησαν νεκροί από τη γαλλική ακτοφυλακή στη Μάγχη λίγο προτού η βρετανική Βουλή δώσει το πράσινο φως στην αμφιλεγόμενη συμφωνία Βρετανίας - Ρουάντα, που προβλέπει την απέλαση έναντι αμοιβής στην αφρικανική χώρα των αιτούντων άσυλο στη Βρετανία .

Οι πέντε νεκροί επέβαιναν σε μικρό σκάφος με 110 μετανάστες που ανατράπηκε ανοιχτά των γαλλικών ακτών, στο Βιμερέ του Καλαί, αλλά η τραγωδία δεν πτόησε τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ.

«Το τραγικό γεγονός επιβεβαιώνει την ορθότητα της συμφωνίας μας με τη Ρουάντα (σ.σ. η οποία έπεσε στο τραπέζι επί πρωθυπουργίας Μπόρις Τζόνσον). Θέλουμε να αποτρέψουμε τους ανθρώπους από αυτή την επικίνδυνη θαλάσσια διαδρομή», τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός. Δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες από την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία προσπάθησαν τα τελευταία χρόνια με τη βοήθεια λαθροδιακινητών να φτάσουν στη Βρετανία διαμέσου της Μάγχης για να ξεφύγουν από φτώχεια και πολέμους, με αποτέλεσμα πολλοί να χάσουν τη ζωή τους.

Ο Σούνακ αποκάλυψε ότι οι πρώτες πτήσεις για το Κιγκάλι παράνομα εισελθόντων στη Βρετανία θα ξεκινήσουν σε 10-12 εβδομάδες. Σύμφωνα με την «Guardian» οι πρώτες απελάσεις 300 ατόμων θα γίνουν τον Ιούλιο, με τη Ρουάντα να λαμβάνει 1,8 εκατομμύρια λίρες για κάθε «κεφάλι».

Τα τελευταία εμπόδια για την εφαρμογή του νόμου έπεσαν, όταν αργά το βράδυ της Δευτέρας η Βουλή των Λόρδων απέσυρε τις τροπολογίες της. Ομως η συμφωνία Βρετανίας – Ρουάντα έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή και αναμένεται να δεχθεί σωρεία δικαστικών προσφυγών στο εσωτερικό, τις οποίες η κυβέρνηση Σούνακ δηλώνει έτοιμη να αντιμετωπίσει.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]