Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Ιαπωνία: Ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ στο Κιούσου – Προειδοποίηση για τσουνάμι

Η Κύπρος φλέγεται: Τραγωδία – Δύο νεκροί από τις καταστροφικές πυρκαγιές – Εφιαλτική νύχτα με απεγκλωβισμούς κατοίκων

3 λεπτά
Η Κύπρος φλέγεται: Τραγωδία – Δύο νεκροί από τις καταστροφικές πυρκαγιές – Εφιαλτική νύχτα με απεγκλωβισμούς κατοίκων

Τραγωδία στην Κύπρο: Δύο νεκρούς έχει αφήσει η φωτιά που μαίνεται από το απόγευμα της Τετάρτης (23/7) στην κοινότητα Μαλιάς της επαρχίας Λεμεσού


Τεράστιες καταστροφές έχουν προκληθεί σε κατοικημένες περιοχές και δασικές εκτάσεις με την πυρκαγιά να παραμένει ανεξέλεγκτη.

Η κυπριακή αστυνομία επιβεβαίωσε αργά το βράδυ ότι εντοπίστηκε ένα απανθρακωμένο πτώμα στον δρόμο Λάνιας – Άλασσας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναγνώριση του θύματος αναμένεται να γίνει μέσω των στοιχείων του καμένου αυτοκινήτου που βρέθηκε στο σημείο. Λίγο αργότερα εντοπίστηκε και δεύτερη απανθρακωμένη σορός. Το όχημα είχε καεί ολοσχερώς.

Μέλη της Αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο και διενεργούν εξετάσεις, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν δημοσιοποιηθεί στοιχεία για τους δύο νεκρούς.

Όπως αναφέρουν τα Κυπριακά Μέσα, περίπου 70 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους και φιλοξενούνται προσωρινά σε δομές της Πολιτικής Άμυνας, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Παναγιώτη Λιασίδη. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη, με τις αρχές να δίνουν μάχη με τον χρόνο και τις φλόγες για την προστασία ανθρώπινων ζωών και περιουσιών.

Σύμφωνα με το Sigmalive η μάχη για κατάσβεση συνεχίζεται με το πρώτο φως της μέρας ενώ αργότερα το πρωί αναμένεται και η βοήθεια με πτητικά μέσα από άλλες χώρες.

Η Αστυνομία αναφέρει ότι περίπολοι συνεχίζουν να βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές, για παροχή διευκολύνσεων και προστασίας του κοινού, καθώς και εντοπισμό σημείων αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς.

Οι Αρχές καλούν όλους όσοι βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων Υπηρεσιών, για τη δική τους ασφάλεια, αλλά και διευκόλυνση του έργου πυρόσβεσης.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, επισκέφθηκε το Συντονιστικό Κέντρο και δήλωσε πως κύριο μέλημα της Πολιτείας είναι να μην υπάρξει νέα ανθρώπινη απώλεια. Απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρχών και διαβεβαίωσε ότι το κράτος θα σταθεί δίπλα στους πληγέντες.

Φωτογραφίες από την Εθελοντική Ομάδα Πυρόσβεσης Kitasweather

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]