Ο πρωθυπουργός της Γροιλανδίας Γενς-Φρέντερικ Νίλσεν δήλωσε ότι ο πληθυσμός και οι αρχές του νησιού της Αρκτικής πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζονται για μια πιθανή στρατιωτική εισβολή, ακόμη και αν αυτό παραμένει ένα απίθανο σενάριο, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να απειλεί ότι θα καταλάβει το έδαφος.
«Δεν είναι πιθανό να υπάρξει στρατιωτική σύγκρουση, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γροιλανδίας σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα Νούουκ την Τρίτη (20/01.)
«Η άλλη πλευρά (ο Ντόναλντ Τραμπ) το είπε ξεκάθαρα», πρόσθεσε ο Νίλσεν.
«Γι΄αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλες τις πιθανότητες όμως το υπογραμμίζουμε: η Γροιλανδία είναι τμήμα του ΝΑΤΟ και, αν είναι να υπάρξει κλιμάκωση, αυτό θα έχει επίσης συνέπειες για τον υπόλοιπο κόσμο», πρόσθεσε ο ηγέτης του αυτόνομου δανικού νησιού.
Δείτε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Γροιλανδίας:











![Αυστραλία: Η συγκλονιστική διάσωση οδηγού από δημοσιογράφο μέσα από πλημμυρισμένο όχημα [Βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2026/10/befunky-collage-1-66-300x200-jpg.webp)











