Αθήνα Καιρός

Γερμανία: Η G7 πρέπει να δράσει άμεσα για να αντιμετωπιστεί η επισιτιστική κρίση

3 λεπτά
Γερμανία: Η G7 πρέπει να δράσει άμεσα για να αντιμετωπιστεί η επισιτιστική κρίση

Η Ομάδα των Επτά (G7) πλούσιων χωρών θα πρέπει να ενισχύσει την ανθρωπιστική βοήθεια για να συμβάλει να αντιμετωπιστεί μια κρίση λιμού στον κόσμο που επιδεινώνεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP) του ΟΗΕ στη Γερμανία.

Τριήμερη σύνοδος κορυφής της G7 αρχίζει αύριο, Κυριακή, στην Βαυαρία στη Γερμανία ενώ πρόσφατα ο ΟΗΕ προειδοποίησε ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει “μια άνευ προηγουμένου κρίση λιμού” καθώς οι τιμές βασικών προϊόντων εκτινάσσονται στα ύψη.

“Η πείνα μπορεί να αποσταθεροποιήσει χώρες και ως εκ τούτου αποτελεί σημαντικό ζήτημα για την ειρήνη και την ασφάλεια”, δήλωσε ο διευθυντής στη Γερμανία του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ Μάρτιν Φρικ στο γερμανικό ειδησεογραφικό δίκτυο RND, επισημαίνοντας ότι ο τρέχων πληθωρισμός των τιμών των τροφίμων που ξεπερνά το 25% σε 36 χώρες συνιστά “ωρολογιακή βόμβα”.

Ο Φρικ επανέλαβε επίσης ότι το WFP δεν αναμένεται μάλλον να λάβει περισσότερα από τα μισά κονδύλια ύψους 21,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που χρειάζεται φέτος και ότι ως εκ τούτου χρειάζεται περισσότερη βοήθεια.

Η επισιτιστική ασφάλεια αναμένεται να είναι ένα από τα θέματα που θα συζητήσουν οι ηγέτες των χωρών της G7 κατά την σύνοδό τους στη Γερμανία, μετά την καθιέρωση από την προεδρία της τον Μάιο μιας Παγκόσμιας Συμμαχίας για την Επισιτιστική Ασφάλεια για την αντιμετώπιση της πείνας.

“Πρέπει να γίνει κοινή αντίληψη ότι η κρίση αυτή δεν μπορεί πλέον να επιλυθεί με τσιρότα, αλλά ότι το σύστημα πρέπει να αλλάξει”, σημείωσε ο Φρικ.

Ειδήσεις σήμερα

Αυτός είναι ο πίνακας με τα νέα επιδόματα του ΟΑΕΔ μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού

Power Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για όλα τα ΑΦΜ – Πώς θα κάνετε την αίτηση

Πάτρα: Στο φως οι άγνωστες συνομιλίες της Πισπιρίγκου με την Αγγελική Νικολούλη

Πού χαλάει ο καιρός σήμερα Σάββατο 25/6 – Αναλυτικά η πρόγνωση

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]