Αθήνα Καιρός

Γαλλία και Ολυμπιακοί Αγώνες: Νίκη για τους βιβλιοπώλες του Σηκουάνα

3 λεπτά
Γαλλία και Ολυμπιακοί Αγώνες: Νίκη για τους βιβλιοπώλες του Σηκουάνα

Γαλλία: Αναπόσπαστο κομμάτι της βιτρίνας και της ψυχής της γαλλικής πρωτεύουσας επί 150 χρόνια τα υπαίθρια βιβλιοπωλεία στις όχθες του Σηκουάνα απειλούνταν με έξωση φέτος το καλοκαίρι όσο διαρκούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Οι μικροπωλητές μεταχειρισμένων εκδόσεων και πόστερ έδιναν μάχη επί μήνες απέναντι στην Αστυνομία που ήταν ανένδοτη επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.

Η τελετή έναρξης των Αγώνων του Παρισιού στις 26 Ιουλίου θα διεξαχθεί για πρώτη φορά εκτός σταδίου. Οι εθνικές ομάδες θα διασχίσουν 6 χλμ στα νερά του ποταμού που κυλά στην καρδιά της πόλης πάνω σε 100 βάρκες.

Τρομοκράτες μπορεί να κρύψουν στους περίπου 900 μικρούς πάγκους βόμβες και επιπλέον χρειάζεται χώρος για να κινούνται οι 300.000 θεατές που θα παρακολουθούν από τις όχθες κι έχουν ήδη αγοράσει εισιτήρια, επιχειρηματολογούσαν οι αυστηροί εκπρόσωποι των αστυνομικών αρχών.

Με παρέμβαση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν η ζυγαριά έγειρε τελικά υπέρ των βιβλιοπωλητών. «Ο πρόεδρος ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών και την περιφέρεια Παρισιού να παραμείνουν στις θέσεις τους όλοι οι βιβλιοπώλες», ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Οι εκατοντάδες άνθρωποι που βγάζουν τα προς το ζην στους πάγκους κατά μήκος του Σηκουάνα αδημονούσαν να πουλήσουν κάτι σε μερικούς από τα 16 εκατομμύρια τουρίστες που αναμένεται να κατακλύσουν το Παρίσι στη διάρκεια των Ολυμπιακών.

Ηδη παλεύουν να μην πνιγούν τα τελευταία χρόνια. Αφενός το λουκέτο στη διάρκεια των lockdown της πανδημίας, αφετέρου η μείωση του ενδιαφέροντος από τους ντόπιους, οι πωλήσεις τους έχουν καταβαραθρωθεί.

Αν και το 65% των Γάλλων καλωσορίζει τους Αγώνες, πολλοί γκρινιάζουν για τη διατάραξη της καθημερινότητάς τους. Πολλοί Παριζιάνοι σχεδιάζουν να λείπουν διακοπές.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]