Αθήνα Καιρός

Γαλλία: Έκτακτα μέτρα μετά το χάος – Άτοκα δάνεια έως 50.000 ευρώ σε πληγέντες – Έρχονται νέες απαγορεύσεις κυκλοφορίας

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
16 λεπτά
Γαλλία: Έκτακτα μέτρα μετά το χάος – Άτοκα δάνεια έως 50.000 ευρώ σε πληγέντες – Έρχονται νέες απαγορεύσεις κυκλοφορίας

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένει η Γαλλία μετά το κύμα βίαιων επεισοδίων, λεηλασιών και καταστροφών που συγκλόνισε τη χώρα το Σαββατοκύριακο.

Η κυβέρνηση ανακοινώνει έκτακτο πακέτο οικονομικής στήριξης για τις επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές, ενώ οι Αρχές προχωρούν σε συλλήψεις, φυλακίσεις και νέους περιορισμούς κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, η κυβέρνηση του Σεμπαστιέν Λεκορνί βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση μετά τα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν στο περιθώριο των διαδηλώσεων κατά της ακρίβειας, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου.

Στο Παρίσι και σε άλλες μεγάλες πόλεις σημειώθηκαν εκτεταμένες καταστροφές, επιθέσεις σε καταστήματα και συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να πραγματοποιήσει διαδοχικές έκτακτες συσκέψεις.

Άτοκα δάνεια έως 50.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις που καταστράφηκαν

Ο υπουργός Οικονομίας, Ρολάν Λεσκίρ, ανακοίνωσε την Τρίτη (20/10) τη δημιουργία ειδικού προγράμματος χρηματοδότησης για τους επαγγελματίες που επλήγησαν από τις ταραχές.

Από την Παρασκευή, οι επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές θα μπορούν να λάβουν άτοκα δάνεια ύψους έως 50.000 ευρώ, μέσω της δημόσιας επενδυτικής τράπεζας Bpifrance.

Για την πρόσβαση στο πρόγραμμα θα αρκεί η υποβολή δήλωσης ζημιάς στην ασφαλιστική εταιρεία.

«Αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή με εξαιρετική σοβαρότητα», δήλωσε ο υπουργός, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να διαχειρίζεται την κρίση με την ίδια υπευθυνότητα.

Δημιουργείται ειδικό ταμείο για επιχειρήσεις με λιγότερους από 50 εργαζομένους

Παράλληλα, ο υπουργός Εμπορίου, Σερζ Παπέν, ανακοίνωσε τη σύσταση ειδικού ταμείου οικονομικής ενίσχυσης για επιχειρήσεις και καταστήματα που απασχολούν λιγότερους από 50 εργαζομένους.


Οι λεπτομέρειες του προγράμματος αναμένεται να καθοριστούν μετά από νέες διαβουλεύσεις, ενώ το ύψος της βοήθειας θα συνδέεται, μεταξύ άλλων, με τις απώλειες στον κύκλο εργασιών από τις 17 Οκτωβρίου.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες των τοπικών Αρχών, επισημαίνοντας ότι η περιφέρεια Προβηγκίας-Άλπεων-Κυανής Ακτής σχεδιάζει να διαθέσει 10.000 ευρώ για κάθε κατάστημα που υπέστη καταστροφές.

Αντίστοιχες δράσεις αναπτύσσονται και στη Λυών.

Η κυβέρνηση προγραμματίζει επίσης συναντήσεις με τα εμπορικά δικαστήρια, προκειμένου να επιδειχθεί μεγαλύτερη ευελιξία απέναντι στις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Επιπλέον, εξετάζονται διαδικασίες που θα διευκολύνουν τους επαγγελματίες στην υποβολή μηνύσεων για τις καταστροφές.

«Οι λεηλάτες πρέπει να πληρώσουν» – Τι ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Ο υπουργός Δημοσίων Λογαριασμών, Νταβίντ Αμιέλ, παρουσίασε πρόσθετα μέτρα για τη στήριξη των πληγέντων καταστημάτων.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η δυνατότητα ευκολότερης ρύθμισης και τμηματικής εξόφλησης φορολογικών υποχρεώσεων, ώστε οι επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες των επεισοδίων.

Παράλληλα, ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι υπεύθυνοι των λεηλασιών θα πρέπει να αναλάβουν το οικονομικό κόστος των πράξεών τους.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στο υπό εξέταση νομοσχέδιο που προβλέπει την οικονομική ευθύνη όσων προκαλούν καταστροφές.

Όπως εξήγησε, παράνομα έσοδα που προέρχονται από διακίνηση, κλοπές ή αποδοχή κλεμμένων αγαθών θα αφαιρούνται από τις κοινωνικές παροχές.


Για την εφαρμογή των μέτρων, η κυβέρνηση επιδιώκει να επιταχύνει την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών.

Γαλλία: 149 φυλακίσεις μετά τις ταραχές

Ιδιαίτερα αυστηρή είναι και η δικαστική αντιμετώπιση των ατόμων που συμμετείχαν στις λεηλασίες.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ζεράλ Νταρμανέν, ανακοίνωσε ότι 149 άτομα έχουν ήδη οδηγηθεί στη φυλακή μετά τα επεισόδια της 17ης Οκτωβρίου.

Κατά την επίσκεψή του στη Λιλ, ανέφερε ότι περισσότερα από 800 άτομα παραπέμπονται ενώπιον της Δικαιοσύνης, ενώ οι σχετικές διαδικασίες συνεχίζονται.

«Εάν η ποινική αντιμετώπιση της βίας της 17ης Οκτωβρίου δεν είναι εξαιρετικά αυστηρή, τότε οι έμποροι και οι κάτοικοι θα πάρουν τη δικαιοσύνη στα χέρια τους», προειδοποίησε.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

A protester displays a sign during a demonstration as part of nationwide protests called by the “Yellow Vests” movement against the cost of living and rising fuel prices, joined by French high school and university students, teachers and parents demanding better school conditions and government action, as well as labour unions, workers, farmers and retirees, in Nantes, France, October 17, 2026. REUTERS/Stephane Mahe

Εσωτερική εικόνα άρθρου

A protester holds a placard reading “Youth in struggle, systme in collapse” in front of a burning barricade amid clashes during a day of demonstrations against the cost of living and rising fuel prices in Paris as part of nationwide protests called by the “Yellow Vests” movement, joined by French high school and university students, teachers and parents demanding better school conditions and government action, as well as labour unions, workers, farmers and retirees, France, October 17, 2026. REUTERS/Abdul Saboor

Εσωτερική εικόνα άρθρου

A masked protester holds a placard reading “Education is a rigth, not a privilege” in front of a burning barricade amid clashes during a day of demonstrations against the cost of living and rising fuel prices in Paris as part of nationwide protests called by the “Yellow Vests” movement, joined by French high school and university students, teachers and parents demanding better school conditions and government action, as well as labour unions, workers, farmers and retirees, France, October 17, 2026. REUTERS/Abdul Saboor

Ο υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ακόμη και άνθρωποι χωρίς προηγούμενο ποινικό μητρώο καταλήγουν στη φυλακή για αδικήματα κατά της περιουσίας.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε τρεις νεαρούς ηλικίας 20 έως 25 ετών, οι οποίοι λεηλάτησαν κατάστημα Micromania στη Λιλ στις 17 Οκτωβρίου.

Παρότι δεν είχαν απασχολήσει προηγουμένως τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές, καταδικάστηκαν σε δέκα μήνες φυλάκισης χωρίς αναστολή.

«Οι ένοχοι πρέπει να αποκαταστήσουν τις ζημιές», υπογράμμισε ο Νταρμανέν.

Νέες απαγορεύσεις κυκλοφορίας σε Μασσαλία και Νάντη

Οι γαλλικές Αρχές συνεχίζουν να λαμβάνουν έκτακτα μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να αποτρέψουν νέο κύμα επεισοδίων.

Στη Μασσαλία αποφασίστηκε η επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας για ανηλίκους από τις 22:00 έως τις 05:00, από το βράδυ της Τρίτης έως και την Παρασκευή.

Οι περιορισμοί δεν θα ισχύουν σε ολόκληρη την πόλη, αλλά σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως γύρω από εμπορικά κέντρα.

Ανάλογα μέτρα αναμένεται να εφαρμοστούν και σε ορισμένους δήμους της ευρύτερης περιοχής.

Στη Νάντη, ο περιφερειάρχης Λοράν Οτιό ανακοίνωσε απαγόρευση συναθροίσεων στο κέντρο της πόλης και γύρω από το εμπορικό κέντρο Atlantis, στην περιοχή Σεν-Ερμπλέν.

Το μέτρο ισχύει από τις 21:00 έως τις 06:00, μέχρι το Σάββατο 24 Οκτωβρίου.

Η απαγόρευση δεν εμποδίζει τη διέλευση πολιτών από τους δημόσιους δρόμους και δεν αφορά τις υπαίθριες θέσεις καταστημάτων εστίασης ή τις ουρές αναμονής σε πολιτιστικές, αθλητικές και εμπορικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, στόχος είναι να μπορούν οι αστυνομικές δυνάμεις να παρεμβαίνουν προληπτικά απέναντι σε συγκεντρώσεις που ενδέχεται να απειλήσουν τη δημόσια τάξη.

Δύο νεκροί στο Παρίσι – Σε εξέλιξη έρευνες

Στο μεταξύ, δύο ξεχωριστές δικαστικές έρευνες έχουν ξεκινήσει στο Παρίσι για να διευκρινιστούν οι συνθήκες θανάτου δύο ανδρών.


Η πρώτη περίπτωση αφορά έναν 59χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε αναίσθητος το Σάββατο, στις 18:20, κοντά στη συμβολή της οδού Λανκρί με τη λεωφόρο Μαζεντά, στο 10ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Λόγω των σοβαρών προβλημάτων ασφαλείας στην περιοχή, μεταφέρθηκε σε κοντινό πυροσβεστικό σταθμό, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του στις 18:55, παρά τις προσπάθειες διάσωσης.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά έναν 48χρονο άνδρα, ο οποίος πέθανε στη 01:10 τα ξημερώματα της Δευτέρας, στην οδό Μπερζέ, στην περιοχή Λε Αλ, έπειτα από αδιαθεσία σε δημόσιο χώρο.


Σύμφωνα με τις αρμόδιες Αρχές, και στις δύο περιπτώσεις εξετάζονται τα ακριβή αίτια θανάτου, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν υποψίες για εμπλοκή τρίτου προσώπου.

Φωτιά στο δημαρχείο της Λιμόζ – Συνελήφθη ύποπτος της άκρας Αριστεράς

Σημαντικές εξελίξεις καταγράφονται και στην υπόθεση εμπρησμού του ιστορικού δημαρχείου της Λιμόζ.

Οι γαλλικές Αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψη ενός 40χρονου άνδρα, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με τον χώρο της άκρας Αριστεράς.

Ο ύποπτος συνελήφθη το πρωί της Τρίτης από ειδικές αστυνομικές δυνάμεις της RAID στην περιοχή Βαλ ντ’ Ισουάρ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν ήδη γνωστός στις Αρχές για περιστατικά βίας εναντίον προσώπων που ασκούσαν δημόσια εξουσία και περιλαμβανόταν σε κατάλογο παρακολούθησης ασφαλείας.

Στην υπόθεση έχει εμπλακεί και η ειδική αντιτρομοκρατική υπηρεσία SDAT, ενώ εξετάζεται η ενδεχόμενη ανάληψη της έρευνας από την Εθνική Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία.

Σύμφωνα με τη Le Figaro, ο άνδρας ήταν ήδη γνωστός στις αστυνομικές υπηρεσίες και καταγεγραμμένος στη λίστα ασφαλείας «Fiche S».

Επιχείρηση της RAID στις 6:15 το πρωί

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στις 06:15 το πρωί της Τρίτης στην περιοχή Βαλ ντ’ Ισουάρ (Val-d’Issoire), λιγότερο από τρεις ημέρες μετά την επίθεση στο δημαρχείο.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν στελέχη της RAID του Μπορντό, της επίλεκτης μονάδας της γαλλικής αστυνομίας που αναλαμβάνει ιδιαίτερα επικίνδυνες αποστολές.


Ο ύποπτος είναι 40 ετών και κατάγεται από την περιοχή Κρεζ.

Η εισαγγελέας της Λιμόζ επιβεβαίωσε τη σύλληψή του, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα στοιχεία της έρευνας ή για τις κατηγορίες που ενδέχεται να του αποδοθούν.

«Ακτιβιστής της άκρας Αριστεράς, ήδη καταγεγραμμένος στη Fiche S»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι πληροφορίες σχετικά με το προφίλ του συλληφθέντος.

Αστυνομική πηγή, την οποία επικαλείται η Le Figaro, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Πρόκειται για ακτιβιστή της άκρας Αριστεράς, ήδη καταγεγραμμένο στη Fiche S».

Η συγκεκριμένη καταχώριση χρησιμοποιείται στη Γαλλία για πρόσωπα που οι υπηρεσίες ασφαλείας θεωρούν ότι χρήζουν ιδιαίτερης παρακολούθησης για λόγους κρατικής ασφάλειας. Δεν αποτελεί από μόνη της απόδειξη τέλεσης εγκλήματος.

Ο 40χρονος ήταν γνωστός στις Αρχές και για προηγούμενα περιστατικά, μεταξύ των οποίων αναφέρονται πράξεις βίας εναντίον προσώπων που ασκούν δημόσια εξουσία.

Οι πληροφορίες αυτές βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας, καθώς οι αστυνομικές υπηρεσίες επιχειρούν να εξακριβώσουν τον ακριβή ρόλο του στην επίθεση.

Πώς ξέσπασε η φωτιά στο ιστορικό δημαρχείο

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, όταν το κέντρο της Λιμόζ μετατράπηκε σε πεδίο εκτεταμένων επεισοδίων.

Στην πόλη είχε προηγηθεί διαδήλωση κατά της ακρίβειας, στην οποία, σύμφωνα με τις Αρχές, συμμετείχαν περίπου 5.500 άνθρωποι.

Προς το τέλος της κινητοποίησης, ομάδα ατόμων που περιγράφεται από το δημοσίευμα ως ιδιαίτερα οργανωμένη και αποφασισμένη έβαλε στο στόχαστρο το δημαρχείο.

Οι δράστες φέρονται να εισήλθαν στο κτίριο από τα υπόγεια και στη συνέχεια να προκάλεσαν πυρκαγιά.

Οι φλόγες εξαπλώθηκαν γρήγορα μέχρι τη σοφίτα και τους χώρους κάτω από τη στέγη, προκαλώντας σοβαρές καταστροφές στο ιστορικό οικοδόμημα.


Το δημαρχείο της Λιμόζ εγκαινιάστηκε το 1883 και αποτελεί προστατευόμενο ιστορικό μνημείο, γεγονός που προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στην επίθεση.

Στο επίκεντρο των ερευνών η οργανωμένη δράση

Οι γαλλικές Αρχές εξετάζουν τις συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκε ο εμπρησμός, δίνοντας έμφαση στον τρόπο με τον οποίο τα άτομα κατάφεραν να εισέλθουν στο κτίριο.

Η επιλογή της πρόσβασης από τα υπόγεια και η ταχύτητα εξάπλωσης της φωτιάς αποτελούν βασικά στοιχεία της έρευνας.

Η σύλληψη του 40χρονου θεωρείται σημαντικό βήμα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει ανακοινωθεί επίσημα η ακριβής συμμετοχή που του αποδίδεται.

Η επίθεση σημειώθηκε σε μια περίοδο έντονης κοινωνικής αναταραχής στη Γαλλία, όπου οι διαδηλώσεις έχουν συνοδευτεί από επεισόδια και καταστροφές σε διάφορες πόλεις.

Η έρευνα συνεχίζεται, με τις Αρχές να επιχειρούν να ταυτοποιήσουν όλα τα πρόσωπα που συμμετείχαν στον εμπρησμό του ιστορικού δημαρχείου.

Στη φυλακή οι πρώτοι καταδικασθέντες για λεηλασίες στη Λυών

Στη Λυών ξεκίνησαν ήδη οι πρώτες δίκες για τις λεηλασίες που σημειώθηκαν στις 17 Οκτωβρίου.

Μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκονται δύο γυναίκες, ηλικίας 30 και 27 ετών, οι οποίες συνελήφθησαν τα ξημερώματα της 18ης Οκτωβρίου στην περιοχή Βο-αν-Βελέν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν προϊόντα που είχαν αφαιρεθεί από κατάστημα JD Sports, στην περιοχή Λα Σουά.

Οι δύο γυναίκες επιχείρησαν να διαφύγουν όταν εντοπίστηκαν από αστυνομικούς, ωστόσο τελικά σταμάτησαν έπειτα από καταδίωξη περίπου 30 λεπτών.

Η μία από τις κατηγορούμενες υποστήριξε ότι βρέθηκαν τυχαία στο σημείο και παρασύρθηκαν βλέποντας άλλους ανθρώπους να μεταφέρουν κλεμμένα προϊόντα.

Η εισαγγελέας Μαριόν Λουνά χαρακτήρισε τους εμπλεκόμενους ανθρώπους που εκμεταλλεύτηκαν το χάος.

Ο Μελανσόν καταγγέλλει κίνδυνο προβοκάτσιας

Η κοινωνική αναταραχή έχει μεταφερθεί και στο πολιτικό πεδίο, με τις αντιπαραθέσεις να κλιμακώνονται.

Ο επικεφαλής της Ανυπότακτης Γαλλίας, Ζαν-Λικ Μελανσόν, κάλεσε τους υποστηρικτές του να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, προσοχή και επαγρύπνηση.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, εξέφρασε φόβους για πιθανές προβοκάτσιες, κάνοντας αναφορά στις κατηγορίες που διατυπώνονται εναντίον του κόμματός του, αλλά και στην παρουσία ομάδων της άκρας Δεξιάς σε κινητοποιήσεις.

Παράλληλα, ο Φαμπιέν Ρουσέλ, επικεφαλής του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, χαρακτήρισε τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας ένδειξη αποτυχίας και αδυναμίας της κυβέρνησης.

Αν και δεν τάχθηκε κατηγορηματικά κατά των μέτρων, υποστήριξε ότι η ανάγκη επιβολής τους δείχνει πως το κράτος δεν κατάφερε να αποτρέψει τις λεηλασίες και να προστατεύσει πολίτες και περιουσίες.

Ανησυχία για το γαλλικό χρέος – Αυξάνεται το κόστος δανεισμού

Οι συνέπειες των επεισοδίων επεκτείνονται και στην οικονομία.

Σύμφωνα με το Le Figaro, οι χρηματοπιστωτικές αγορές εμφανίζονται ολοένα πιο επιφυλακτικές απέναντι στο γαλλικό δημόσιο χρέος, καθώς οι κοινωνικές αναταραχές εντείνουν τις αμφιβολίες για την ικανότητα της χώρας να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της.


Το πρωί της Τρίτης, η διαφορά απόδοσης μεταξύ των δεκαετών κρατικών ομολόγων Γαλλίας και Γερμανίας έφτασε έως τις 1,53 ποσοστιαίες μονάδες.

Η Γαλλία δανειζόταν με επιτόκιο 4,96%, έναντι 3,43% της Γερμανίας.

Το κόστος δανεισμού της ήταν επίσης υψηλότερο από εκείνο της Ιταλίας, που βρισκόταν στο 4,59%, και της Ισπανίας, στο 4,07%.

Η εξέλιξη αυτή ενισχύει τις ανησυχίες για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, σε μια περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση καλείται να χρηματοδοτήσει και τα έκτακτα μέτρα αποκατάστασης των ζημιών.

Έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών κομμάτων την Πέμπτη

Ο πρωθυπουργός Σεμπαστιέν Λεκορνί ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, με βασικό αντικείμενο τη δημόσια ασφάλεια και τον τρόπο δράσης των αστυνομικών δυνάμεων.

Στη συζήτηση αναμένεται να τεθεί και το ζήτημα της προστασίας των πολιτικών συγκεντρώσεων ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2027.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού, Ζορντάν Μπαρντελά, ανακοίνωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η Μαρίν Λεπέν θα συμμετάσχουν.

Την ίδια ώρα, το κόμμα ζητά αυξημένα μέτρα ασφαλείας για το συνέδριό του στην Ορλεάνη το Σαββατοκύριακο, όπου αναμένονται περίπου 10.000 υποστηρικτές του, ενώ προγραμματίζονται και μεγάλες αντιδιαδηλώσεις.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]