Γαλλία: 380.000 διαδηλωτές στην σημερινή πορεία, σύμφωνα με τις Αρχές – Για «1,5 εκατομμύριο» μιλά το CGT

3 λεπτά
Γαλλία: 380.000 διαδηλωτές στην σημερινή πορεία, σύμφωνα με τις Αρχές – Για «1,5 εκατομμύριο» μιλά το CGT

Σχεδόν 380.000 διαδηλωτές πραγματοποίησαν σήμερα πορεία στη Γαλλία για την 12η ημέρα διαμαρτυρίας κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, «περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο» για το συνδικάτο CGT, μια κινητοποίηση σε ύφεση στις περισσότερες πόλεις της χώρας.

Η διαμαρτυρία υποχωρεί την τρίτη συνεχόμενη ημέρα δράσης, σύμφωνα τόσο με τις αρχές όσο και με τα συνδικάτα, την παραμονή της πολυαναμενόμενης απόφασης του Συνταγματικού Συμβουλίου για το νομοσχέδιο αυτό, το οποίο η κυβέρνηση ενέκρινε χωρίς ψηφοφορία στην Εθνοσυνέλευση.

Το συνδικάτο CGT είχε ανακοινώσει αρχικά «περισσότερους από ένα εκατομμύριο» συμμετέχοντες, αριθμός που φέρεται να ήταν η χαμηλότερη συμμετοχή που κατέγραψε από την αρχή του κινήματος διαμαρτυρίας στα μέσα Ιανουαρίου.

Η γενική γραμματέας του CGT, η Σοφί Μπινέ, ανέφερε στη συνέχεια μια νέα εκτίμηση για τον αριθμό των διαδηλωτών, σύμφωνα με την οποία «πάνω από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι» διαδήλωσαν στη χώρα.

Τα επίσημα στοιχεία (380.000 διαδηλωτές) αντιστοιχούν στη δεύτερη χαμηλότερη συμμετοχή από την έναρξη του κινήματος, μετά από εκείνη του Σαββάτου 11 Μαρτίου (368.000).

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version