Η αστυνομία του Longueuil, στο Κεμπέκ, συνέλαβε μία γυναίκα σε σχέση με την υπόθεση, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.
Το βρέφος εντοπίστηκε περίπου στις 6:30 π.μ. μέσα σε στέγαστρο λεωφορείου στη λεωφόρο Chambly, κοντά στην οδό Briggs. Οι διασώστες ανέφεραν ότι το μωρό βρέθηκε γυμνό, παγωμένο και ακόμη συνδεδεμένο με τον πλακούντα. Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες ανάνηψης επί τόπου και καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο, το μωρό κατέληξε.
Σε συνέντευξη Τύπου, η εκπρόσωπος της αστυνομίας Jacqueline Pierre ανακοίνωσε ότι συνελήφθη μια 33χρονη γυναίκα, η οποία ανακρίνεται και υποβάλλεται σε αξιολόγηση της ψυχικής και σωματικής της κατάστασης. Δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί αν πρόκειται για τη μητέρα του βρέφους, ωστόσο οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο κατηγορίας για παιδοκτονία.
Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, ενώ οι δρόμοι γύρω από το σημείο παρέμειναν κλειστοί για ώρες.
Η δήμαρχος του Longueuil, Catherine Fournier, χαρακτήρισε το περιστατικό «βαθιά συγκλονιστικό» και σημείωσε ότι θυμίζει μια παρόμοια υπόθεση που σημειώθηκε πρόσφατα στην πόλη — χωρίς ωστόσο να σχετίζονται τα δύο γεγονότα.
Νωρίτερα τον ίδιο μήνα, ένα άλλο νεογέννητο είχε βρεθεί στην είσοδο σπιτιού, τυλιγμένο με κουβέρτα, αλλά ευτυχώς επέζησε.
Η δήμαρχος πρόσθεσε πως η γυναίκα που ανακρίνεται λαμβάνει «όλη την ψυχολογική και ιατρική στήριξη που χρειάζεται σε αυτήν την εξαιρετικά ευάλωτη κατάσταση».
Οι αρχές ζητούν από οποιονδήποτε έχει πληροφορίες να επικοινωνήσει με την αστυνομία, ώστε να διαλευκανθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό περιστατικό.
Ειδήσεις Σήμερα
- Ηλιόπουλος: Γιορτάζουμε τη δύναμη της ψυχής των Ελλήνων
- Τραγωδία στην Ιταλία: Τερματοφύλακας της Ίντερ παρέσυρε και σκότωσε 81χρονο
- Στη Βουλή το «πακέτο ΔΕΘ» – Τι θα ισχύσει από το 2026 – Ποιοι θα ωφεληθούν
- Στην εθνική Ελλάδας Κ19 ο Ράγιαν Ογεμπάντε της Γουέστ Χαμ
- Ανδρουλάκης: Η 28η Οκτωβρίου ημέρα μνήμης, εθνικής υπερηφάνειας

