Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Φωτιά τώρα στην Κέρκυρα – Στο σημείο οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Φρίκη: Κατέγραψαν την πτώση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν (βίντεο)

5 λεπτά
Φρίκη: Κατέγραψαν την πτώση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν (βίντεο)

Τόσο ο influencer όσο και η σύντροφός του, προσπαθούν ακόμα να συνέλθουν μετά από ένα φρικτό αεροπορικό ατύχημα  στο οποίο παραλίγο να χάσουν τη ζωή τους.

Ο Xavi Caballol, Ισπανός επιχειρηματίας, ήταν ο πιλότος του μικρού ιδιωτικού αεροσκάφους όταν αυτό κατέρρευσε στο έδαφος.

Το σοκαριστικό ατύχημα συνέβη στις 19 Οκτωβρίου στο αεροδρόμιο Viladamat στη Girona και καταγράφηκε σε βίντεο. Και οι δύο, ο Xavi και η σύντροφός του Alba Serch, υπέστησαν πολλαπλά κατάγματα από την πρόσκρουση, που έγινε μετά από πτώση από ύψος 150 ποδιών. Μεταξύ των τραυματισμών του Xavi ήταν σπασμένοι σπόνδυλοι, σπασμένα οστά και κάταγμα κρανίου, το οποίο προκάλεσε περιορισμένη κινητικότητα σε μέρη του προσώπου του.


Ο 49χρονος Xavi και η Alba ακολουθούν τώρα έναν επίπονο δρόμο αποκατάστασης. Παρά το γεγονός ότι είναι και οι δύο σε αναπηρικές καρέκλες, εργάζονται σκληρά μέσω φυσιοθεραπείας για να αποκτήσουν ξανά τη δυνατότητα να περπατήσουν.

Ο Xavi αποφάσισε να μοιραστεί το βίντεο του ατυχήματος με την ελπίδα ότι αυτό θα βοηθήσει τους μελλοντικούς πιλότους να αποφεύγουν ατυχήματα.

«Το βίντεο του ατυχήματός που άλλαξε τη ζωή μας. Αποφασίσαμε να το μοιραστούμε, παρά το γεγονός ότι ήταν τραυματικό για εμάς. Λένε ότι αυτού του είδους οι πτήσεις είναι πολύ ασφαλείς, αλλά εγώ διαφωνώ κατηγορηματικά. Στην περίπτωσή μου, είχα εξασκηθεί σε τέτοιου είδους ελιγμούς εκατοντάδες φορές και ποτέ δεν μου είχε συμβεί να ακινητοποιηθώ με τόσο βίαιο τρόπο και να πέσω σαν πέτρα. Δεν ξέρω αν οφειλόταν σε καθοδικό ρεύμα, σε θερμικό ρεύμα, σε ξαφνική αλλαγή του ανέμου, καθώς είχαμε πολύ στρωτό (ομαλό) άνεμο… Δεν ξέρω».

«Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν θα ξαναπετάξω ποτέ, παρόλο που έχω άδεια πιλότου. Αυτό το βίντεο χρησιμεύει επίσης για να φιμώσει τα στόματα που δεν έχουν ιδέα για την αεροπορία και γράφουν επινοημένες φρικαλεότητες για το ατύχημα. Ο Θεός να σας προστατεύει όπως μας προστάτευσε».

Όπως γράφει χαρακτηριστικά ο άντρας το ατύχημα εκτός του ότι άλλαξε τη ζωή τους, άλλαξε και τον τρόπο με τον οποίο την βλέπουν.

«Ήμασταν πάντα πολύ εγωιστές και επικεντρωμένοι στον εαυτό μας, αλλά αυτή η εμπειρία μας έκανε να συμπάσχουμε περισσότερο με τους ανθρώπους, ξύπνησε μέσα μας το αίσθημα να βοηθάμε τους άλλους. Θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες για αυτή τη δεύτερη ευκαιρία».

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]