Τα δύο αδέλφια, 33 ετών, που αναφέρονται μόνο ως Σαμιέλ και Ζερεμί Υ., δικάζονται μαζί με ακόμη πέντε κατηγορούμενους για τη δολοφονία δύο ανδρών το 2020.
Στις 14 Σεπτεμβρίου 2020, τα θύματα, ο 17χρονος Τιντιανέ και ο 25χρονος Σοφιάν, πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν σε κελάρι στο Σεν-Ουέν, βόρειο προάστιο του Παρισιού.
Και οι δύο δίδυμοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στον σχεδιασμό των δολοφονιών, ωστόσο DNA που βρέθηκε σε ένα από τα όπλα μπορεί να ανήκει μόνο σε έναν από τους δύο.
Οι ιατροδικαστικοί ειδικοί, όμως, δήλωσαν ότι είναι αδύνατο να διαπιστωθεί ποιος από τους δύο χρησιμοποίησε το όπλο.
Όπως ανέφερε ένας από τους ερευνητές: «Μόνο η μητέρα τους μπορεί να τους ξεχωρίσει».
Οι πανομοιότυποι δίδυμοι έχουν ακριβώς το ίδιο DNA, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη διάκριση μεταξύ τους μέσω των κλασικών μεθόδων εγκληματολογικής ανάλυσης.
Η αστυνομία εκτιμά επίσης ότι τα αδέλφια αντάλλασσαν μεταξύ τους ρούχα, κινητά τηλέφωνα και έγγραφα ταυτότητας, με στόχο να μπερδεύουν τις αρχές.
Όπως δήλωσε αξιωματικός στην εφημερίδα Le Parisien: «Ανταλλάσσουν ρούχα, τηλεφωνικές γραμμές και ταυτότητες. Για πολύ καιρό αξιοποιούν αυτή τη διδυμία στην εγκληματική τους δράση».
Ειδικός που ανέλυσε το DNA από το όπλο κατέληξε ότι υπήρχε γενετικό υλικό μόνο από έναν εκ των δύο, γεγονός που καθιστά την υπόθεση ακόμη πιο περίπλοκη.
Οι πανομοιότυποι δίδυμοι προκύπτουν όταν κύτταρα από ένα γονιμοποιημένο ωάριο διαιρούνται στα δύο. Έχουν το ίδιο φύλο και σχεδόν πανομοιότυπο γενετικό υλικό.
Παρότι το DNA τους θεωρείται πρακτικά ίδιο, μπορεί να υπάρχουν εκατοντάδες μικροσκοπικές μεταλλάξεις, οι οποίες όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστούν.
Η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Φεβρουαρίου. Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που υπόθεση δολοφονίας περιπλέκεται λόγω ταυτόσημου DNA διδύμων.
Στο παρελθόν, οι δίδυμοι αδελφοί Κέιλουμ και Κίεραν Νάιτινγκεϊλ είχαν καταδικαστεί για ανθρωποκτονία, μετά τη δολοφονία ενός άνδρα κατά τη διάρκεια αγοραπωλησίας ναρκωτικών.
Ειδήσεις Σήμερα
- Κρις Μπράουν: Κατακεραυνώνει τον Bad Bunny μετά το Super Bowl – «Νομίζω ότι με χρειάζονται»
- Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Στα χρώματα της Ελλάδας ο πίδακας της Γενεύης
- «Κάντε παιδί όσο προλαβαίνετε»: Η Γαλλία απευθύνεται σε όλους τους 29χρονους για την υπογεννητικότητα
- Σαββίδης σε παίκτες του ΠΑΟΚ: «Να βλέπετε κάθε ματς σαν να είναι το τελευταίο»
- Χειροπέδες σε καταζητούμενο αλλοδαπό στην Κακαβιά με βαριές καταδίκες

