Αθήνα Καιρός

Χτύπημα σε ελληνικό πλοίο στoν Κόλπο του Ομάν – Ερευνώνται επιθέσεις σε ελληνικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα

4 λεπτά
Χτύπημα σε ελληνικό πλοίο στoν Κόλπο του Ομάν – Ερευνώνται επιθέσεις σε ελληνικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα
Πλοία και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ, ανοικτά των ακτών του Μουσαντάμ, στο Ομάν. Πηγή: REUTERS

Πλοίο ελληνικών συμφερόντων δέχτηκε πλήγμα από βλήμα ενώ βρισκόταν κοντά στο Ομάν, με αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ την ίδια ώρα υπό διερεύνηση βρίσκονται πλήγματα κατά ελληνικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα.

Το πλοίο, που διαχειρίζεται η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Dynacom Tankers Management, έπιασε φωτιά αφού χτυπήθηκε από άγνωστο βλήμα ενώ έπλεε 8 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του Κουμζάρ του Ομάν, με θέα τα Στενά του Ορμούζ, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται αξιωματούχους ναυτικής ασφάλειας.

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη από μια σειρά επιθέσεων σε δεξαμενόπλοια πετρελαίου και φυσικού αερίου από τότε που οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν κλιμάκωσαν τα πλήγματα σε όλη τη Μέση Ανατολή στις 7 Ιουλίου για τον έλεγχο του βασικού αγωγού για το ένα πέμπτο των παγκόσμιων προμηθειών πετρελαίου πριν ξεσπάσει ο μεταξύ τους πόλεμος.

«Η Vanguard ενημερώθηκε ότι το δεξαμενόπλοιο Kavomaleas με σημαία Μάλτας έπιασε φωτιά ενώ διέσχιζε τα Στενά του Ορμούζ περίπου στις 1924 UTC», ανέφερε η βρετανική ομάδα διαχείρισης ναυτιλιακού κινδύνου Vanguard.

Η αιτία της πυρκαγιάς ήταν άγνωστη και η κατάσταση του πληρώματος δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής με τις περιφερειακές ναυτιλιακές Αρχές να διενεργούν έρευνα.

Το δεξαμενόπλοιο επρόκειτο να φορτώσει προϊόντα πετρελαίου στον Κόλπο αυτή την εβδομάδα.

Η υπηρεσία Maritime Trade Operations του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO) δήλωσε ότι το πλήρωμα εγκατέλειψε με ασφάλεια το πλοίο, το οποίο έχει περισυλλεγεί από ρυμουλκό.

Η αναφορά της UKMTO για το χτύπημα σε ελληνικών συμφερόντων πλοίο ανοιχτά του Ομάν.

Η αναφορά της UKMTO για το χτύπημα σε ελληνικών συμφερόντων πλοίο ανοιχτά του Ομάν. Πηγή: UKMTO/στιγμιότυπο οθόνης

Την ίδια ώρα, το ERTnews μετέδωσε πως δύο περιστατικά με πλοία ελληνικών συμφερόντων στη Μαύρη Θάλασσα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες τους οι εφτά Έλληνες ναυτικοί που συγκαταλέγονται στο πλήρωμα του ελληνόκτητου NISOS IOS, σημαίας Μάλτας είναι καλά στην υγεία τους, ενώ το πλοίο υπέστη υλικές ζημιές στη γέφυρα και κινείται αυτοδύναμα με προορισμό τον Βόσπορο.

Το άλλο πλοίο ελληνικής ιδιοκτησίας, σημαίας Λιβερίας που χτυπήθηκε στο Νοβοροσίσκ φέρεται να υπέστη υλικές ζημιές, ενώ σε αυτό δεν επέβαιναν Έλληνες.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]