Αθήνα Καιρός

Απόφαση-κόλαφος για τον Τραμπ: Δεν καλύπτεται από προεδρική ασυλία

2 λεπτά
Απόφαση-κόλαφος για τον Τραμπ: Δεν καλύπτεται από προεδρική ασυλία

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει προεδρική ασυλία και μπορεί να διωχθεί με την κατηγορία ότι σχεδίαζε να ανατρέψει τις εκλογές του 2020, αποφάνθηκε αμερικανικό δικαστήριο.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ισχυριστεί ότι είναι υπό καθεστώς ασυλίας όσον αφορά στις ποινικές διώξεις για πράξεις που, όπως είπε, εμπίπτουν στα καθήκοντά του ως προέδρου.

Όπως μεταδίδει το ΒBC, αυτή η  απόφαση στην Ουάσινγκτον καταρρίπτει τον ισχυρισμό αλλάζοντας τα δεδομένα. Πρόκειται για δυνατό πλήγμα για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επί χρόνια επικαλείται την προεδρική ασυλία.

Ο Τραμπ αναμένεται να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης. Αυτό σημαίνει ότι, η υπόθεση της ασυλίας του θα μπορούσε τελικά να φτάσει μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο, όπου πλειοψηφούν οι Συντηρητικοί, κατά 6-3.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]