Αθήνα Καιρός

Απειλεί η Ρωσία: «Η τιμωρία είναι αναπόφευκτη» – Σκληρή προειδοποίηση μετά την ουκρανική επίθεση με drone

4 λεπτά
Απειλεί η Ρωσία: «Η τιμωρία είναι αναπόφευκτη» – Σκληρή προειδοποίηση μετά την ουκρανική επίθεση με drone

Η Ρωσία φάνηκε να απαντά στην τολμηρή επιδρομή της Ουκρανίας με drones το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, με φανερή αναφορά στην επίθεση του Σαββάτου το βράδυ, δήλωσε:
«Η τιμωρία είναι αναπόφευκτη».

Ένας από τους βασικούς συμμάχους του Πούτιν, έδωσε να εννοηθεί ότι η Ρωσία θα προβεί σε αντίποινα.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, έγραψε με υπαινικτικό τρόπο:
«Σε όλους όσους ανησυχούν και περιμένουν τιμωρία:
Πρέπει να ανησυχείτε – είναι χαρακτηριστικό ενός λογικού ανθρώπου.
Η τιμωρία είναι αναπόφευκτη.»

«Οι συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι για συμβιβασμό»
Ο Μεντβέντεφ αναφέρθηκε επίσης στις ειρηνευτικές συνομιλίες που δεν είχαν σημαντική πρόοδο αυτή την εβδομάδα, αλλά οδήγησαν σε μια νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων.

Δήλωσε:
«Οι διαπραγματεύσεις στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι για μια συμβιβαστική ειρήνη με μη ρεαλιστικούς όρους που εφευρέθηκαν από κάποιον, αλλά για τη γρήγορη νίκη μας και την πλήρη καταστροφή της [κυβέρνησης της Ουκρανίας]».

Παράλληλα, δήλωσε ξεκάθαρα ότι ο ρωσικός στρατός θα συνεχίσει την προέλασή του, εγείροντας περαιτέρω ερωτήματα για τη δέσμευση της Μόσχας στην ειρήνη.

Ποιος είναι ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ;
Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, διετέλεσε πρόεδρος της χώρας από το 2008 έως το 2012 – με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να είναι τόσο ο προκάτοχος όσο και ο διάδοχός του.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο Πούτιν ήταν πρωθυπουργός, με πολλούς να αναρωτιούνται ποιος είχε στην πραγματικότητα την εξουσία.

Ηνωμένο Βασίλειο: Υποχρεωτική αύξηση των αμυντικών δαπανών στο 3,5% του ΑΕΠ
Σύμφωνα με το Sky News και τη δημοσιογράφο Ντέμπορα Χέινς, το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να συμφωνήσει εντός του μήνα στην αύξηση των αμυντικών δαπανών στο 3,5% του εθνικού εισοδήματος μέσα στην επόμενη δεκαετία, ως μέρος μιας προσπάθειας του ΝΑΤΟ για επανεξοπλισμό και διατήρηση της στήριξης των ΗΠΑ.

Η σιγουριά για αυτή την πολιτική αλλαγή προκαλεί απορία στο Υπουργείο Άμυνας για το γιατί η κυβέρνηση του Σερ Κιρ Στάρμερ διστάζει να αποκαλέσει το προηγούμενο σχέδιο για το 3% μέχρι τη δεκαετία του 2030 ως «δέσμευση» και όχι απλώς «φιλοδοξία», ενώ τώρα σχεδιάζει ακόμα υψηλότερο στόχο.

Το δίλημμα θεωρείται κυρίως πολιτικό: ο πρωθυπουργός προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην ενίσχυση της άμυνας και τις κοινωνικές παροχές – δηλαδή ανάμεσα σε περισσότερα κονδύλια για πολεμικό εξοπλισμό ή για επιδόματα θέρμανσης και φροντίδα παιδιών.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]