Αθήνα Καιρός

Αίγυπτος – αλ Σίσι: Επιδιώκουμε διπλωματική λύση στη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς

3 λεπτά
Αίγυπτος – αλ Σίσι: Επιδιώκουμε διπλωματική λύση στη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι δήλωσε την Τετάρτη ότι η χώρα του διαδραματίζει “πολύ θετικό ρόλο” προσπαθώντας να αποκλιμακώσει και να βρει μια διπλωματική λύση στη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Η Αίγυπτος έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την πρόσβαση των ανθρώπων στη Γάζα σε βοήθεια μέσω του περάσματος της Ράφα, το οποίο μοιράζεται με τη Γάζα, καθώς και στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση ομήρων, ενώ τάσσεται υπέρ της κατάπαυσης του πυρός στη σύγκρουση.

Επιθεωρώντας αιγυπτιακά πολεμικά αεροπλάνα, άρματα μάχης και άλλο στρατιωτικό υλικό σε μια άσκηση στο δυτικό άκρο της χερσονήσου του Σινά, περίπου 215 χλμ. από τα σύνορα της Αιγύπτου με τη Λωρίδα της Γάζας, είπε ότι αν και η Αίγυπτος διαθέτει σημαντικές στρατιωτικές δυνατότητες, θα τις χρησιμοποιήσει μόνο με σύνεση και σε αυτοάμυνα.

“Είναι πολύ σημαντικό όταν έχεις αυτού του είδους τη δύναμη να τη χρησιμοποιείς λογικά, συνετά και ώριμα και να μην υπερβάλλεις και να μην έχεις ψευδαισθήσεις για τη δύναμή σου”, είπε, αναφερόμενος έμμεσα στις εσωτερικές εκκλήσεις προς την Αίγυπτο να εμπλακεί στη σύγκρουση.

“Έχετε αυτή τη δυνατότητα να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας … μην αφήνετε ποτέ το θυμό ή τo πάθος σας να σας κάνουν να υπερβείτε τα όρια”, είπε.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]