Την πρόλαβαν λίγο πριν φτιάξει βόμβα για να «χτυπήσει» το Λονδίνο

Αυτό είναι το μοντέλο που παραλίγο να γίνει Λευκή Χήρα του ISIS

21/06/18 • 12:11 | UPD 21/06/18 • 12:27

Η Κίμπερλι Μάινερς ένιωθε τόσο μόνη και η προσέγγιση του ISIS την έκανε να νιώθει κολακευμένη και ότι επιτέλους ανήκει κάπου.

Πριν από μια τριετία έπαιζε ως θέμα παντού η Σάλι Τζόουνς. Μια Βρετανίδα που είχαν στρατολογήσει μέλη του ISIS στη Βρετανία και είχε μεταβεί στη Ράκα για να γίνει μέλος του Χαλιφάτου. Μια από τις λεγόμενες νύφες ή λευκές χήρες. Λίγο καιρό μετά η Κίμπερλι Μάινερς πιάστηκε στα δίχτυα του Ναουίντ Χουσαΐν, Πακιστανού που ζούσε στη Βρετανία και ήταν επικεφαλής στο να «αλιεύει» κόσμο και να του κάνει πλύση εγκεφάλου για τον ISIS.

Η Κίμπερλι Μάινερς είναι γνωστό μοντέλο στη Βρετανία. Πρώην πια. Όχι σε πασαρέλες και περιοδικά με μεγάλο κύρος. Έκανε αποκλειστικά τόπλες φωτογραφίσεις και είχε γίνει γνωστή από την 3η σελίδα της Sun. Πίσω στο 2015 είχε βρεθεί σε μια άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Είχε χάσει το παιδί που κυοφορούσε και ο αρραβωνιαστικός της την είχε χωρίσει. Η Κίμπερλι άρχισε τότε να αναρτά στο Facebook βίντεο από τις βομβιστικές επιθέσεις στη Συρία και να καταφέρεται εναντίον του ISIS.

Τότε ήταν που ο Χουσαΐν βρήκε το πρόσφορο έδαφος να την προσεγγίσει. Ο Χουσαΐν είχε ήδη την 18χρονη Σάφαα Μπουλάρ, την αδερφή της και τη μάνα της στην εποπτεία του και τις ετοίμαζε για μεγάλα πράγματα. Η Κίμπερλι Μάινερς ήταν το επόμενο κατάλληλο θύμα.

Της έστειλε στο Facebook και ξεκίνησαν να συνομιλούν. Πολύ γρήγορα κατάφερε να της αλλάζει τις αντιλήψεις και να τη βάλει στο μονοπάτι του εξτρεμισμού. Η Μάινερς ένιωθε τόσο μόνη και η προσέγγιση του την έκανε να νιώθει κολακευμένη και ότι επιτέλους ανήκει κάπου. Η δυναμική της αγέλης, το impact του ανήκειν είχε αρχίσει να επιδρά μέσα της. Μάλιστα, πείστηκε να αλλάξει το όνομα της σε κάτι πιο «χαλιφατικό» κι έγινε η Αΐσα Λόρεν αλ Μπριτανίγια. Το πρώτο όνομα, αυτό της γυναίκας του Μωάμεθ, θα την έκανε την πιο περίοπτη νύφη του ISIS.

Οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας είχαν καταγράψει όλα τα μηνύματα που αντάλλασσαν οι δυο τους και για αρχή επισκέφθηκαν τη Μάινερς με σκοπό να τη συνετίσουν. Την έβαλαν σε ένα πρόγραμμα ψυχοθεραπείας και επιτήρησης. Ο Χουσαΐν της έστειλε μήνυμα να ανοίξει προφίλ στο Telegram για να τα λένε από εκεί. Η Κίμπερλι Μάινερς υπέκυψε και η σχέση τους εξελίχθηκε σε επίπεδο πλύσης εγκεφάλου. Είχε πια πειστεί πλήρως για τη δράση του ISIS και ετοιμαζόταν να σχεδιάσει βόμβα και να «χτυπήσει» το Λονδίνο λίγο πριν τη συλλάβει η αστυνομία.

Εκείνη τη στιγμή κατάλαβε που είχε μπλέξει και ξεκίνησε η αποριζοσπαστικοποίηση της. Λίγες μέρες μετά ο Χουσαΐν βρέθηκε νεκρός ύστερα από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους. Μετά το θάνατο του Χουσαΐν  συνελήφθησαν η Σάφαα Μπουλάρ, η μητέρα και η αδερφή της, που είχαν συστήσει την οργάνωση Mad Hatter’s Tea Party και ετοιμάζονταν να βάλουν βόμβα στο Παλάτι του Γουεστμίνστερ. Πριν από μερικές μέρες καταδικάστηκαν σε συνολική φυλάκιση 22 ετών.

Σήμερα η Κίμπερλι Μάινερς προσπαθεί να επιστρέψει στην ζωή που είχε πριν την εμφάνιση του Χουσαΐν.