Αποδοκίμασαν την Ιβάνκα μπροστά σε Μέρκελ και Λαγκάρντ όταν μίλησε για τον πατέρα της [βίντεο]

25/04/17 • 18:03 | UPD 25/04/17 • 18:03

Η Ιβάνκα Τραμπ προσπάθησε να αποκαταστήσει την εικόνα του πατέρα της στο Βερολίνο, αλλά συνάντησε πολλές αντιδράσεις και αποδοκιμασίες.

Η «Πρώτη Κόρη» των ΗΠΑ μίλησε για το ρόλο της σύγχρονης γυναίκας στην κοινωνία δεν παρέλειψε, ωστόσο, να αναφερθεί και στον αγαπημένο της πατέρα, στο πλαίσιο της συνάντησης κορυφής των Women20, των 20 ισχυρότερων γυναικών του πλανήτη.

Οι θεατές άρχισαν να δυσανασχετούν όταν την άκουσαν να λέει: «ο πατέρας μου είναι κορυφαίος συμπαραστάτης οικογενειών και βοηθάει πολλούς ανθρώπους να ευημερήσουν» αλλά εκεί που έπεσε η… γιούχα ήταν όταν μίλησε για την στάση του πατέρα της απέναντι στις γυναίκες.

  • Save

Όταν ρωτήθηκε για όσα του έχουν καταλογιστεί για την υποτιμητική στάση του απέναντι στο γυναικείο φύλο εκείνη είπε «Έχω ακούσει τη συνεχιζόμενη κριτική που γίνεται από τα ΜΜΕ» άρχισαν τα γέλια από το κοινό. «Ως κόρη του μπορώ να μιλήσω μόνο σε προσωπικό επίπεδο. Μεγάλωσα σε ένα σπίτι που δεν υπήρχαν όρια σε όσα μπορούσα να επιτύχω. Δεν είναι εύκολο να το κάνεις αυτό και αυτό μας παρείχε (ο πατέρας μου)».

Είπε ακόμα ότι ο πατέρας της συμπεριφερόταν σ εκείνη όπως και στα δυο αδέλφια της που τώρα διοικούν τις επιχειρήσεις τους. «Δεν υπήρχαν διακρίσεις», είπε. Τέλος, απέδωσε τα εύσημα στον πατέρα της που έχει προσλάβει γυναίκες σε σημαντικές θέσεις.

Έχοντας στο πλευρό της γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, την οικοδέσποινα της Συνόδου, Άνγκελα Μέρκελ, όπως και τη βασίλισσα Μαξίμα, η γοητευτική Ιβάνκα εμφανίστηκε με λουλουδάτο μπλε φόρεμα midi (κάτω από το γόνατο).

  • Save

Από την πλευρά της, η Κριστίν Λαγκάρντ κάλεσε τα κράτη να ενισχύσουν τις γυναίκες. Η σιδηρά κυρία του ΔΝΤ ζήτησε από τις κυβερνήσεις να παρέχουν καλύτερες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας και μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στον τομέα των επιχειρήσεων.