Δεν «βλέπει» συμφωνία πριν το Eurogroup του Μαΐου ο Μοσκοβισί

20/04/17 • 21:26 | UPD 20/04/17 • 21:26

Την ελπίδα του ότι έως τα τέλη Μαΐου θα έχει επιτευχθεί συμφωνία αναφορικά με το πακέτο μεταρρυθμίσεων που κρίνεται απαραίτητο και κατόπιν εκταμίευση της δόσης, εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί, σε ομιλία του στο Peterson Institute.

Σε ερώτηση που δέχθηκε από την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσιγκτον, Λένα Αργύρη, αναφορικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά και ποιες είναι οι προοπτικές για συμφωνία, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι «φθάσαμε σε μία πολιτική συμφωνία στο ανεπίσημο Eurogroup της Μάλτας και πλέον θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τις παραμέτρους αυτής της συμφωνίας».

Σύμφωνα με τον Επίτροπο, θα πρέπει να υπάρξει τεχνική συμφωνία μεταξύ θεσμών και ελληνικής κυβέρνησης και κατόπιν να ολοκληρωθεί η β’ αξιολόγηση και να υπάρξει εκταμίευση της δόσης. Όλα αυτά, κατά τον κ. Μοσκοβισί, είναι εφικτό να επιτευχθούν έως τα τέλη Μαΐου, γεγονός το οποίο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει κάποια σοβαρή εξέλιξη στο προγραμματισμένο Eurogroup της 22ας Μαΐου.

«Θα πρέπει να υπάρξουν συζητήσεις και για το θέμα του χρέους και τέλος, γνωρίζω ότι υπάρχουν κάποιες φήμες για το ΔΝΤ, αλλά η θέση της Κομισιόν είναι ότι το ΔΝΤ αποτελεί εταίρο μας και συνεργαζόμαστε μαζί του. Μπορεί να έχουμε διαφορετικές απόψεις σε κάποια θέματα, αλλά προσπαθούμε να τις επιλύσουμε με καλή διάθεση», υπογράμμισε ο κ. Μοσκοβισί.

Υποστήριξε, ακόμη, ότι είναι αισιόδοξος ότι τελικώς θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων ώστε να καταστεί η ελληνική οικονομία περισσότερο ισχυρή, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα υπάρξει ανάγκη για ένα τέταρτο μνημόνιο για την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: protothema.gr