Νέα αύξηση στο πετρέλαιο μετά την επίθεση στη Σαουδική Αραβία

eleftherostypos.gr
Newsroom
4 λεπτά
Νέα αύξηση στο πετρέλαιο μετά την επίθεση στη Σαουδική Αραβία
Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου

Νέα αύξηση στην τιμή του αργού πετρελαίου Μπρεντ καταγράφηκε το απόγευμα, μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σε εγκαταστάσεις της κρατικής επιχείρησης ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Aramco στην Τζέντα.

Συγκεκριμένα, η τιμή του Μπρεντ έχει ξεπεράσει 119 δολάρια ανά βαρέλι, καταγράφοντας σημαντική αύξηση, μόλις λίγες ώρες μετά την επίθεση που πραγματοποίησαν οι σιίτες Χούθι της Υεμένης στις εγκαταστάσεις ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, νωρίτερα σήμερα.

Ο υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στρατιωτικός συνασπισμός που πολεμά την οργάνωση στην Υεμένη, ανακοίνωσε ότι επλήγη ο σταθμός διανομής πετρελαιοειδών του πετρελαϊκού γίγαντα Aramco στη Τζέντα, προκαλώντας πυρκαγιά σε δύο δεξαμενές, χωρίς να προκληθούν θύματα.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο αργότερα, σύμφωνα με τον συνασπισμό.

Ένα τεράστιο σύννεφο μαύρου καπνού ήταν ορατό πάνω από την πόλη της Ερυθράς Θάλασσας όπου διεξάγεται το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας αυτό το Σαββατοκύριακο, είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από την πίστα του Γκραν Πρι όπου αναμένεται να διεξαχθεί ο δεύτερος αγώνας της Formula 1.

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από την Aramco ή το υπουργείο Ενέργειας σε προσπάθειας επικοινωνίας του Reuters.

Οι Χούθι είναι σύμμαχοι του Ιράν που μάχονται τα τελευταία επτά χρόνια τον υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συνασπισμό. Σύμφωνα με τον στρατιωτικό εκπρόσωπο του σαουδαραβικού συνασπισμού, οι Χούθι εκτόξευσαν τους πυραύλους στις εγκαταστάσεις της Aramco στην Τζέντα και πραγματοποίησαν επιθέσεις με drones στα διυλιστήρια Ρας Τανούρα και Ραντίχ. Συμπλήρωσε ότι οι επιθέσεις στόχευσαν επίσης «ζωτικής σημασίας εγκαταστάσεις» στην πρωτεύουσα Ριάντ.

Κρατικά μέσα ενημέρωσης της Σαουδικής Αραβίας είχαν αναφέρει νωρίτερα ότι μια σειρά επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ρουκέτες από τους Χούθι αναχαιτίστηκε από δυνάμεις του συνασπισμού.

Η αεράμυνα της Σαουδικής Αραβίας αναχαίτισε επίσης και κατέστρεψε έναν βαλλιστικό πύραυλο που εκτοξεύτηκε προς την πόλη-λιμάνι της Τζαζάν, που προκάλεσε περιορισμένη και ελεγχόμενη πυρκαγιά σε μονάδα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, ανέφεραν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι δεν θα φέρει ευθύνη για τυχόν διαταραχές του εφοδιασμού πετρελαίου στις παγκόσμιες αγορές ως αποτέλεσμα των επιθέσεων των Χούθι που έχουν ενταθεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

  Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version