Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Βόρειας Κορέας-ΗΠΑ: Αν επιλέξουν θα πάμε σε πόλεμο [βίντεο]

14/04/17 • 16:16 | UPD 14/04/17 • 16:19

Οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας, δήλωσαν ότι θα «συντρίψουν αδίστακτα» τις ΗΠΑ, εάν η Ουάσιγκτον επιλέξει να επιτεθεί, καθώς αρμάδα του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού με επικεφαλής αεροπλανοφόρο, κατευθύνεται στα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου.

«Οι ΗΠΑ και οι ναυτικές τους δυνάμεις, θα λάβουν την πιο σκληρή απάντησή μας, χωρίς οίκτο, μη επιτρέποντας στους επιτιθέμενους να επιβιώσουν», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA, επικαλούμενο ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων.

Ο Κιμ κάνει επίδειξη δύναμης

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες που τον απεικονίζουν να επιθεωρεί χαμογελαστός τα στρατεύματά του και στη συνέχεια να παρακολουθεί τις επίλεκτες δυνάμεις του καθώς μετέχουν σε μεγάλη στρατιωτική άσκηση.

  • Save
  • Save

Σε αυτό το κλίμα ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, Χαν Σονγκ Ριόλ κατηγόρησε τον αμερικανό πρόεδρο ότι προκαλεί έναν «φαύλο κύκλο» εντάσεων και προειδοποίησε την Ουάσιγκτον να μην προκαλέσει στρατιωτικά τη χώρα του.

«Αν το επιλέξουν θα πάμε σε πόλεμο», είπε.

H Βόρεια Κορέα γιορτάζει το Σάββατο

Οι Βορεικορεάτες άφησαν μπουκέτα με λουλούδια κάτω από τα πορτρέτα του θεμελιωτή του καθεστώτος Κιμ Ιλ Σουνγκ, επιδεικνύοντας ηρεμία, παρά τις φήμες για το ενδεχόμενο διεξαγωγής μιας νέας πυρηνικής δοκιμής και το ενδεχόμενο ενός επιθετικού πλήγματος από τις ΗΠΑ.

Η 105η επέτειος από τη γέννηση του ιδρυτή της χώρας είναι το Σάββατο, ενώ τιμάται ως η «Ημέρα του Ήλιου» στη Βόρεια Κορέα.

Πρόκειται για την πιο σημαντική επέτειο, ενώ το καθεστώς συχνά εκμεταλλεύεται πολιτικά τις επετείους, πραγματοποιώντας επίδειξη στρατιωτικής ισχύος.