Η Αιγύπτια μουσουλμάνα αστυνομικός που σκοτώθηκε για να σώσει Χριστιανούς

10/04/17 • 19:05 | UPD 10/04/17 • 19:05

Τεράστια είναι η συγκίνηση που έχει προκαλέσει σε όλο τον κόσμο και ιδίως στους Χριστιανούς, ο θάνατος της μουσουλμάνας αστυνομικού Nάγκου Aμπντέλ-Aλίμ η οποία σκοτώθηκε όταν σταμάτησε έναν καμικάζι του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους που επιχείρησε να εισέλθει σε εκκλησία της Αλεξάνδρειας.

Είναι η πρώτη γυναίκα αστυνομικός που δίνει τη ζωή της την ώρα του καθήκοντος. Είναι μουσουλμάνα και θυσιάστηκε για να σώσει χριστιανούς. Είναι η αστυνομικός που σταμάτησε τον βομβιστή αυτοκτονίας στην είσοδο της εκκλησίας των χριστιανών Κοπτών στην Αλεξάνδρεια, βάζοντας το κορμί της ασπίδα την ώρα της έκρηξης. Είναι η Νάγκου Αμπντέλ Αλίμ, ένα νέο σύμβολο, η θυσία του οποίου καταδεικνύει το κενό του απύθμενου θρησκευτικού μίσους, απ’ όπου και αυτό προέρχεται.

Η Νάγκουα Aμπντέλ-Aλίμ φύλαγε την είσοδο του ναού, όταν ο βομβιστής αυτοκτονίας επιχείρησε να περάσει τον έλεγχο ασφαλείας. Ο «καμικάζι» πυροδότησε τα εκρηκτικά στην κεντρική πύλη, παρασύροντας στον θάνατο την αστυνομικό και δεκάδες ακόμα ανθρώπους. Οι αρχές εκτιμούν ότι πρωταρχικός στόχος του τρομοκράτη ήταν ο Πάπας Θεόδωρος Β΄ Αλεξανδρείας, ο οποίος είχε φύγει από εκκλησία λίγα λεπτά νωρίτερα.

  • Save

Η Nάγκουα Aμπντέλ-Aλίμ είναι η πρώτη γυναίκα που πεθαίνει στη γραμμή του καθήκοντος στην Αιγυπτιακή αστυνομία. Μάλιστα, τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας από τους δύο γιους της, επίσης αστυνομικός, σκοτώθηκε κι αυτός κατά την επίθεση του καμικάζι.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν ευρέως φωτογραφίες με το σύζυγό της, έναν υπολοχαγό, μαζί με ευχαριστίες από Μουσουλμάνους και Χριστιανούς.