Τουρκικό «μπλόκο» στο booking.com – Τουριστικός ανταγωνισμός ή προειδοποίηση στο Άμστερνταμ;

29/03/17 • 18:02 | UPD 29/03/17 • 18:06

Τη δραστηριότητα του δημοφιλούς online ταξιδιωτικού πρακτορείου booking.com «μπλόκαρε» τουρκικό δικαστήριο στη γείτονα χώρα, καθώς όπως απεφάνθη, η ιστοσελίδα είχε παραβιάσει το τουρκικό δίκαιο περί ανταγωνισμού.

Όπως αναφέρει η Ένωση Τουρκικών Ταξιδιωτικών Πρακτορείων (TURSAB), η  απόφαση του δικαστηρίου στην Κωνσταντινούπολη έρχεται ως συνέχεια μιας υπόθεσης που ξεκίνησε το 2015, μετά από μήνυση που κατέθεσε η ίδια η Ένωση περί «άδικου ανταγωνισμού εις βάρος των ταξιδιωτικών γραφείων». Μάλιστα, αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ένωση έχει αναγκάσει μέχρι τώρα το booking.com να καταβάλει συνολικά πρόστιμα ύψους 650.000 ευρώ στις τουρκικές αρχές.

Το δικαστήριο, με βάση λοιπόν το βεβαρυμένο παρελθόν του διεθνούς ταξιδιωτικού πρακτορείου, αποφάσισε να «παγώσει» τη δραστηριότητά του σε όλη την τουρκική επικράτεια για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι όσοι βλέπουν πίσω από τα γεγονότα ισχυριζόμενοι ότι είναι ένα καίριο χτύπημα-προειδοποίηση της Τουρκίας προς την Ολλανδία, καθώς το booking.com έχει την έδρα του στο Άμστερνταμ.