Μία σύλληψη για το ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε στον Λευκό Οίκο

28/03/17 • 19:20 | UPD 28/03/17 • 19:20

Η Μυστική Υπηρεσία (Secret Service) των ΗΠΑ, η οποία είναι αρμόδια για την προστασία του Αμερικανού προέδρου, γνωστοποίησε πριν από λίγο ότι εξετάζεται ένα ύποπτο πακέτο στον προαύλιο χώρο του Λευκού Οίκου.

Το NBC News μεταδίδει ότι ο νότιος προαύλιος χώρος του κτιρίου της αμερικανικής προεδρίας έχει «αποκλειστεί» εξαιτίας του πακέτου.

Στο σημείο έχουν ήδη σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας αλλά και πυροτεχνουργοί. Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα το προσωπικό και τα στελέχη του Λευκού Οίκου βρίσκονται σε ασφαλές μέρος εντός του κτιρίου.

Σύμφωνα με αναφορές της αντιτρομοκρατικής, το πακέτο εντοπίστηκε σε δρόμο έξω από το περιφραγμένο έδαφος του Λευκού Οίκου. Ο συγκεκριμένος δρόμος εκκενώθηκε και η κυκλοφορία αποκλείστηκε από κάθε κατεύθυνση.

Όπως ανέφεραν ρεπόρτερ που βρίσκονταν στο σημείο, ο συναγερμός σήμανε μετά από την παρουσία ενός άνδρα, ο οποίος πλησίασε στον φράκτη και απευθυνόμενος στις κάμερες ασφαλείας, δήλωσε πως κρατά στα χέρια του μία βόμβα, την οποία και εναπόθεσε στο έδαφος, πριν απομακρυνθεί.

Ο ύποπτος, μετά από ταχύτατες ενέργειες των ειδικών μονάδων ασφαλείας, συνελήφθη και μετά την αναγνώρισή του, διαπιστώθηκε πως υπήρχε ήδη ένταλμα σύλληψής του για άλλη υπόθεση.

Οι δημοσιογράφοι πήραν εντολή να περιοριστούν εντός της αίθουσας Τύπου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η επιχείρηση και να δοθεί το «πράσινο φως» για την επιστροφή στην προτέρα ομαλή κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο βρίσκεται το ειδικό ρομπότ που εξετάζει εκρηκτικούς μηχανισμούς. Από την ίδια πηγή, έγινε γνωστό ότι το πακέτο μεταφέρεται ήδη στην ειδική υπηρεσία για περαιτέρω εξέταση.