Ο Ερντογάν κάνει τα πάντα για το δημοψήφισμα: Ο Μουσταφά Κεμάλ θα ψήφιζε «ναι»

28/03/17 • 19:26 | UPD 28/03/17 • 19:26

Με πρωτοσέλιδο τον «πατέρα των Τούρκων» και επικεφαλίδα «Ο Ατατούρκ θα έλεγε όχι» κυκλοφόρησε η γερμανική εφημερίδα Bild, αναφερόμενη στο επερχόμενο δημοψήφισμα στην Τουρκία, προκαλώντας αντιδράσεις τόσο από τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όσο και από το «σουλτάνο», Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αντιδρώντας στη γερμανική εφημερίδα ο Ερντογάν, μιλώντας σε παράλληλη συνέντευξη στα κανάλια ShowTV, HaberTürk TV και Bloomberg, δήλωσε ότι αν ζούσε ο Ατατούρκ θα έλεγε ναι στο δημοψήφισμα που θέλει να αυξήσει τις εξουσίες του Ερντογάν για τον απλούστατο λόγο ότι «ζούσε σε ένα κράτος το οποίο θέλουμε να επαναφέρουμε»!

«Αν ανασταινόταν ο Κεμάλ Ατατούρκ, θα ψήφιζε ναι στο δημοψήφισμα ακριβώς γιατί ζούσε σε παρόμοι σύστημα και έκανε αυτά που θέλουμε να κάνουμε. Γιατί; Επειδή δεν τα πήγαινε καλά ούτε με το συνεργάτη του, Ισμέτ Ινονού» ήταν οι δηλώσει του Ερντογάν.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επέκρινε, με πιο light σχόλια, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild για το δημοψήφισμα.

«Η Ευρώπη ξέμεινε από υλικό και τώρα ζει από τον Ατατούρκ», δήλωσε ο υπουργός από την Αττάλεια.

«Υπάρχουν και σε μας τέτοιοι, που ζουν από τον Ατατούρκ. Αν τους ρωτήσεις για τις αρχές του Ατατούρκ δεν μπορούν να σου πουν», είπε μεταξύ άλλων ο Τσαβούσογλου.

 

Copy link
Powered by Social Snap