26 νεκροί στο Ιράκ μετά από επίθεση αυτοκτονίας καμικάζι σε γαμήλιο γλέντι

eleftherostypos.gr
Newsroom
1 λεπτό
26 νεκροί στο Ιράκ μετά από επίθεση αυτοκτονίας καμικάζι σε γαμήλιο γλέντι

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν τη χθεσινή νύκτα όταν δύο καμικάζι ανατίναξαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι στη διάρκεια γιορτής που γινόταν πριν από έναν γάμο βόρεια της Βαγδάτης, δήλωσαν σήμερα ένας αστυνομικός και ένας γιατρός.

Η επίθεση, η οποία σημειώθηκε στον τομέα Αλ-Χαζάζ, βόρεια της πόλης Τικρίτ, προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 25 ανθρώπων, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

«Ο πρώτος καμικάζι ανατινάχθηκε στις 20:30 (τοπική ώρα, 19:30 της Τετάρτης ώρα Ελλάδας) ανάμεσα στους ανθρώπους που χόρευαν στη γιορτή» ενώ ο δεύτερος ανατίναξε τη ζώνη του με τα εκρηκτικά μερικά λεπτά αργότερα, δήλωσε ένας αντισυνταγματάρχης της αστυνομίας.

Γιατρός του τοπικού νοσοκομείου επιβεβαίωσε τον απολογισμό των 26 νεκρών και 25 τραυματιών.

Μέχρι στιγμής ουδείς έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, η οποία έχει όμως τα χαρακτηριστικά των επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους, που καταφεύγει συχνά σε καμικάζι κατά τις επιθέσεις του.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Tags:
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version