Τι θα φέρει η χρονιά του πετεινού στον πλανήτη και τις προσωπικές σχέσεις

14/02/17 • 12:21 | UPD 14/02/17 • 12:21

Μπορεί εμείς οι… Δυτικοί να γιορτάσαμε την Πρωτοχρονιά πριν από ένα περίπου μήνα, όμως οι Κινέζοι βρίσκονται προ των πυλών της δικής τους Πρωτοχρονιάς, την οποία βεβαίως θα υποδεχτούν με τις ανάλογες τιμές και εορτασμούς.

Η νέα ηλιακή χρονιά, του Πετεινού της Φωτιάς, αρχίζει στις 3 Φεβρουαρίου και οι φίλοι μας Κινέζοι έχουν κοιτάξει τα κιτάπια τους και έχουν βγάλει τα πορίσματά τους για το τι θα φέρει στον κόσμο αλλά και στον καθένα μας ξεχωριστά, ανάλογα με το κινέζικο ζώδιο του. Ποιος δεν θέλει να μάθει αν πρόκειται για μια τυχερή χρονιά ή για μια χρονιά που θα φέρει ίσως δυσκολίες και σε ποιους τομείς; Θα μπορέσει έτσι να προετοιμαστεί κατάλληλα, θα γνωρίζει πού πρέπει να ρίξει το βάρος του, τι να κυνηγήσει ή τι να προσέξει.

Το παρακάτω κείμενο, το οποίο μας συστήνει τη νέα χρονιά, αποτελεί συνέντευξη και γράφτηκε με τη συμβολή της master του feng Shui στο Feng Shui Research Center (www.fsrc.gr) Βάσως Αναγνωστοπούλου, η οποία έχει θητεύσει δίπλα σε κορυφαίους Κινέζους δασκάλους και έχει κάνει πολλά ταξίδια στη Σιγκαπούρη γι’ αυτό το σκοπό. Από την ίδια κυκλοφορεί και το πολύ εύχρηστο και χρήσιμο ημερολόγιο της φετινής χρονιάς, το Ημερολόγιο του Πετεινού της Φωτιάς 2017, στο οποίο μπορείτε να βρείτε σημειώσεις για κάθε ημέρα, να επιλέξετε πολύ εύκολα τις καλές ημέρες για να κάνετε επαγγελματικά ή προσωπικά ραντεβού, αλλά και γενικότερα ποιες είναι οι κατάλληλες ημερομηνίες και για ποιες διαδικασίες.

Ας δούμε λοιπόν τι μας επιφυλάσσει η νέα χρόνια, σύμφωνα με τις προβλέψεις και τις οδηγίες της Βάσως Αναγνωστοπούλου:

Οπως ορίζει το Κινέζικο Ημερολόγιο, κάθε χρόνος, μήνας, ημέρα και ώρα χαρακτηρίζονται από ένα στοιχείο. Τα στοιχεία είναι πέντε: ξύλο, φωτιά, γη, μέταλλο, νερό. Κάθε στοιχείο μπορεί να έχει yin ή yang πρόσημo, που λέγεται Ουράνιος Κλάδος και από ένα ζώο του Κινέζικου Ωροσκοπίου που λέγεται Γήινος Κορμός.

Η χρονιά που αρχίζει στις 3 Φεβρουαρίου 2017 στις 23:43 είναι η Χρονιά του Πετεινού της Φωτιάς. Ο Ουράνιος Κλάδος της χρονιάς είναι η yin Φωτιά και ο Γήινος Κορμός ο Πετεινός, του οποίου το στοιχείο είναι το yin Μέταλλο. Στον Κύκλο Δημιουργίας και Καταστροφής των πέντε Στοιχείων η Φωτιά και το Μέταλλο βρίσκονται σε σύγκρουση, (η φωτιά καίει το μέταλλο), κάτι που μας προετοιμάζει για μια χρονιά, στη διάρκεια της οποίας δεν προβλέπεται ομαλή έκβαση θεμάτων και ειρηνική επίλυση προβλημάτων που θα δημιουργηθούν ή που ήδη υπάρχουν από την ταραγμένη Χρονιά του Πιθήκου της Φωτιάς που φεύγει σε λίγο.

Η yin Φωτιά συμβολίζει την απρόβλεπτα εκρηκτική ενέργεια των θεμάτων που δεν θα τύχουν της κατάλληλης προσοχής ή επίβλεψης και το yin Μέταλλο την αποφασιστικότητα της οποιασδήποτε επεμβατικής ή παρεμβατικής δραστηριότητας να «φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο»!

Η δράση θα γεννήσει αντίδραση και ενώ το 2016 οι κοινωνίες στάθηκαν αμήχανες και αμυντικές στα τρομακτικά γεγονότα που συνέβησαν σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη, μόλις αρχίσει η νέα χρονιά οι αντιδράσεις θα είναι άμεσες και κατασταλτικές.

Διεθνείς σχέσεις

Στον τομέα των διεθνών σχέσεων, η συνεννόηση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη, από όσο ήταν την περασμένη χρονιά, και η κατάληξη σε κοινή συμφωνία, διερχόμενη 40 και πλέον κυμάτων, μπορεί να είναι τελικά ανέφικτη. Τα τύμπανα του πολέμου ενδέχεται να χτυπήσουν εκκωφαντικά σε μερικές περιοχές του πλανήτη, αλλά η εφευρετικότητα του Πετεινού μπορεί τελικά να δώσει λύσεις, ώστε να αποφευχθούν συρράξεις και στρατιωτικές συμπλοκές.

Επινοητικός, πρωτοποριακός και οξυδερκής ο Πετεινός θα δημιουργήσει συνθήκες αφύπνισης και συνειδητοποίησης σε κοινωνικοοικονομικό, πολιτικό, αλλά και προσωπικό επίπεδο, ώστε να μην υπάρχουν δυνατότητες διαφυγής από την επιτακτική αναγκαιότητα αντιμετώπισης και αποτελεσματικής διευθέτησης θεμάτων που διαταράσσουν την ηρεμία των κοινωνιών τα τελευταία χρόνια.

Στον τομέα της οικονομίας, οι κλάδοι που θα έχουν ανάπτυξη και κέρδος είναι αυτοί της πληροφορικής, της ναυτιλίας, του χρηματιστηρίου, των επικοινωνιών, των μετακινήσεων και της μόδας. Αντίθετα, ύφεση θα έχει ο κλάδος των εκδόσεων και της υφαντουργίας.

Το εμπόριο αυτοκινήτων, ηλεκτρονικών ειδών και μηχανημάτων, όπως και οι πωλήσεις ακινήτων, θα έχουν μεγαλύτερη κινητικότητα από τα δύο τελευταία χρόνια, αλλά ο ανταγωνισμός θα είναι τόσο μεγάλος που θα κάνει το κέρδος οριακό.

Ανάπτυξη θα έχει ο τομέας της μουσικής, του αθλητισμού, της δημιουργικής γραφής και της καλλιτεχνικής έκφρασης ή δραστηριότητας, ωστόσο, η αναγνώριση και επιβράβευση του έργου θα υπερβαίνουν κατά πολύ το οικονομικό όφελος.

Καρδιακά και εγκεφαλικά

Στον τομέα της Υγείας, θα αυξηθούν πολύ τα προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος, τα καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια και οι τραυματισμοί των δακτύλων και της σπονδυλικής στήλης. Ομως, η Ιατρική ως επιστήμη θα προοδεύσει και οι νέες μέθοδοι θεραπείας, κυρίως με laser, η μικροχειρουργική και η εφαρμογή αποτελεσμάτων μακροχρόνιων ερευνητικών προγραμμάτων θα καταπλήξουν με την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα αποθεραπείας.

Σε γενικές γραμμές, η Χρονιά του Πετεινού της Φωτιάς δεν θα είναι μια ιδιαίτερα εύκολη χρονιά, αλλά οι νέες ιδέες, η λεπτομερείς «ακτινογράφηση» των προβλημάτων και η ανάγκη εύρεσης ή δημιουργίας λύσεων και διεξόδων θα οδηγήσουν τον κόσμο σε πιο φωτεινές διαδρομές από αυτές που ακολουθούσε μέχρι τώρα.
Στην Κινέζικη Αστρολογία ο Πετεινός είναι επίμονος, νεωτεριστής, χαρισματικός και αποτελεσματικός. Αν η ατομική και ή πολιτική βούληση εμπνέονται από θετικότητα και δημιουργικότητα, τότε, παρά τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε, μπορούμε να περιμένουμε μια χρονιά καλύτερη από την προηγούμενη!

 

ΜΕ ΤΙ ΤΡΟΠΟ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΑ 12 ΖΩΑ ΤΟΥ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟΥ

Πώς θα… λαλήσει για τον έρωτα!

Ο Πετεινός, επίσης, αποτελεί ένα από τα Ερωτικά Ζώα του Κινέζικου Ωροσκοπίου και μπορεί να δημιουργήσει ένταση, πάθος, συγκίνηση και ερωτική έξαρση, κυρίως σε όσους έχουν γεννηθεί σε χρονιές Δράκου, Πιθήκου και Ποντικού.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πετεινός της Φωτιάς επηρεάζει τα 12 ζώα του Κινέζικου Ωροσκοπίου με τον ακόλουθο τρόπο:

Ποντικός

Το άστρο των σχέσεων σας επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις στις προσωπικές σας σχέσεις! Αν είστε ήδη δεσμευμένοι, έχετε την ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά στο έτερον ήμισυ και αν είστε ελεύθεροι, μπορεί να σκεφτείτε να εγκαταλείψετε την εργένικη ζωή! Σας ταιριάζει η ομαδική δουλειά και θα έχετε βοήθεια στο επαγγελματικό σας περιβάλλον, κυρίως από γυναίκες.

Αγελάδα

Σαν σύμμαχος του ισχυρού ζώου της χρονιάς, του Πετεινού, μπορείτε να βρείτε λύσεις και να προωθήσετε τα σχέδιά σας! Εχετε αναγνώριση από τους ανωτέρους σας, αλλά η αύξηση των αρμοδιοτήτων σας μπορεί να σας κάνει να νιώσετε μοναξιά και αβεβαιότητα.

Τίγρης

Μετά τις ταλαιπωρίες της προηγούμενης χρονιάς, βρίσκεστε στην ευχάριστη θέση να μπορείτε να λύνετε τα προβλήματά σας με ειρηνικό τρόπο! Η κοινωνική άνοδος και αναγνώριση δεν πρέπει να σας κάνουν απρόσεκτους στη διαχείριση των χρημάτων σας.

Λαγός

Η χρονιά κάθε άλλο παρά φιλική είναι μαζί σας! Αλλαγές, προκλήσεις και «πισώπλατα» χτυπήματα δεν πρέπει να σας απογοητεύσουν ή να σας αποθαρρύνουν στην πραγματοποίηση των σχεδίων σας! Θα ταξιδέψετε πολύ και αν είστε σε ηλικία γάμου, ίσως να μην το αποφύγετε! Προσοχή στη σπονδυλική σας στήλη.

Δράκος

Ευνοημένος από το φίλο σας Πετεινό, έχετε αναγνώριση και επιβράβευση! Προτάσεις συνεργασίας και νέοι επαγγελματικοί ορίζοντες επιτάσσουν γρήγορες και ορθές αποφάσεις προώθησης και υλοποίησης των σχεδίων σας. Τύχη και σχέσεις με ισχυρά πρόσωπα ίσως χαρακτηρίζουν μόνον τους Δράκους, σε σχέση με τα υπόλοιπα ζώα.

Φίδι

Αναπόσπαστο μέλος της συμμαχίας Μετάλλου, νιώθετε ότι αναγκάζεστε να ακολουθήσετε κάποιους άλλους, να τους τονώσετε και να μοιραστείτε τα προβλήματά τους. Ωστόσο, αναγνωρίζεστε, τελικά!

Αλογο

Διασκέδαση, συνεργασίες, εξάπλωση και φλερτ σάς οδηγούν σε νέες επαγγελματικές ή προσωπικές περιπέτειες. Η γοητεία που εκπέμπετε μπορεί να σας παρασύρει σε σχέσεις με ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Πρόβατο

Οι αυξημένες δραστηριότητες που θα έχετε ίσως σας δημιουργήσουν την αίσθηση αποξένωσης ή απομάκρυνσης από άτομα που δεν έχετε χρόνο να συναντάτε. Αισθάνεστε ότι οι υποχρεώσεις σάς «κυνηγούν», με αποτέλεσμα να αποδυναμώνετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Γυμναστείτε περισσότερο!

Πίθηκος

Η χρονιά σάς δίνει την ευκαιρία να επεκτείνετε τις γνώσεις σας σε θέματα που σχετίζονται με την επαγγελματική σας εξέλιξη. Η έννοια σας για την προαγωγή σας στη δουλειά μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία σας. Προσέξτε τι υπογράφετε, τι τρώτε και τι λέτε!

Πετεινός

Κυρίαρχος της Χρονιάς, αποκτάτε φήμη, προβολή και δύναμη! Η σπουδή νέων πραγμάτων και η απόκτηση πλούτου γίνονται στόχος, η δε βοήθεια που έχετε σας κάνει να νιώθετε ασφαλείς! Ωστόσο, ο ανταγωνισμός που συναντάτε δεν πρέπει να σας κάνει να εκστομίζετε λόγια για τα οποία θα μετανιώσετε!

Σκύλος

Η λάμψη που έχετε συγκεντρώνει δίπλα σας πολλούς ανθρώπους που ζητούν την προσοχή και τη βοήθειά σας! Γίνεστε δημοφιλείς όσο ποτέ, προκαλώντας έτσι, εκτός από θαυμασμό, ζήλια και εχθρότητα, κυρίως από γυναίκες.

Κάπρος

Εχετε ευκαιρίες για ταξίδια και μετακινήσεις, όπως και για απόκτηση ή ανταλλαγή ακινήτων. Αν το αντικείμενο της εργασίας σας έχει απήχηση στο εξωτερικό ή αν θέλετε να σπουδάσετε εκτός χώρας, τολμήστε το!

 

Οδηγός για να βρείτε το ζώδιό σας

Για να βρείτε το κινέζικο ζώδιό σας δεν έχετε παρά να συμβουλευτείτε το χάρτη με τις χρονιές που δημοσιεύουμε. Κάθε έτος ξεκινάει συνήθως στις 4 Φεβρουαρίου της επόμενης χρονιάς. Δηλαδή, αν έχετε γεννηθεί ως τις 3 Φεβρουαρίου, τότε το ζώδιό σας είναι αυτό της προηγούμενης χρονιάς. Π.χ., κάποιος που γεννήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 1989 είναι Δράκος και όχι Φίδι που είναι το ζώδιο της επόμενης χρονιάς. Να ξέρετε ότι κάθε 12 χρόνια το κινέζικο ζώδιο είναι το ίδιο. Η σειρά εναλλαγής των ζωδίων είναι σταθερή και γίνεται βέβαια με τον ίδιο τρόπο από χρονιά σε χρονιά.

 

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ

dsavopoulou@e-typos.com

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου