ΗΠΑ: Πιλότος έβλεπε γυμνός πορνό κατά την διάρκεια πτήσης, μπροστά στα μάτια γυναίκας συναδέλφου του

eleftherostypos.gr
Newsroom
5 λεπτά
ΗΠΑ: Πιλότος έβλεπε γυμνός πορνό κατά την διάρκεια πτήσης, μπροστά στα μάτια γυναίκας συναδέλφου του

Ο 60χρονος πιλότος συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ένα χρόνο αστυνομικής επιτήρησης, ενώ καλείται να πληρώσει  πρόστιμο ύψους 1.000 δολαρίων.

Το περιστατικό συνέβη σε αεροσκάφος της Southwest Airlines, που εκτελούσε πτήση από τη Φιλαδέλφεια προς το Ορλάντο, στις 10 Αυγούστου του 2020.

Αφού το αεροπλάνο είχε απογειωθεί και σταθεροποιηθεί στο κατάλληλο ύψος πλεύσης, ο πιλότος, ονόματι Μάιλ Χάακ, εγκατέλειψε την θέση του, αφαίρεσε τα ρούχα του και ξεκίνησε να παρακολουθεί πορνό σε υπολογιστή που βρισκόταν στο πιλοτήριο.

Όσο ο πιλότος συνέχιζε να επιδεικνύει «ανάρμοστη συμπεριφορά», όπως αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα, τα «ηνία» του αεροσκάφους είχε αναλάβει η δεύτερη πιλότος, η οποία, όντας φυσικά στο πιλοτήριο, γινόταν παράλληλα μάρτυρας των πράξεων του 60χρονου.

«Ο πιλότος όφειλε να φερθεί με υπευθυνότητα. Αυτού του είδους η αποκλίνουσα συμπεριφορά δεν θα έπρεπε να γίνεται αποδεκτή από κανέναν», σχολίασε ο εισαγγελέας της υπόθεσης, Μάικλ Κάνινγκχαμ.

Ο ίδιος ο Χάακ, έχοντας συνταξιοδοτηθεί λίγο μετά το συμβάν, δήλωσε «ένοχος» για την κατηγορία της σκοπίμου διενέργειας δημόσιας άσεμνης πράξης.

Ο δικηγόρος του πιλότου δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι ο πελάτης του αναλάμβανε την πλήρη ευθύνη για τις πράξεις του και δεν προτίθετο να προβάλει «καμιά δικαιολογία» για αυτές.

Παρόλα αυτά, ο δικηγόρος υποστήριξε επίσης πως ο πελάτης του άξιζε επιεική μεταχείριση λόγω του προηγούμενου «έντιμου» βίου του και της «σκληρής δουλειάς» που επιτέλεσε με αίσθηση του καθήκοντος όλα αυτά τα χρόνια.

«Η ντροπή που βίωσε ο ίδιος και η μεγάλη δημοσιότητα που έλαβαν οι πράξεις του αποτέλεσαν, για τον Μάικλ Χάακ, την μεγαλύτερη τιμωρία», είπε ο δικηγόρος του πιλότου, Μάικλ Σάλνικ.

Εκπρόσωπος της Southwest Airlines δήλωσε, σχετικά με το συμβάν, ότι η εταιρεία «Δεν έχει καμιά ανοχή για τέτοιου είδους συμπεριφορές και πάντα θα αναλαμβάνει δράση όταν υπάρχουν τεκμήρια για την διενέργεια παρόμοιων πράξεων στα αεροσκάφη της».

«Ερευνήσαμε το περιστατικό και, ως αποτέλεσμα, ο κ. Χάακ δεν έλαβε την αποζημίωση που κανονικά θα δικαιούταν να λάβει, μετά την αποχώρησή του από το δυναμικό της εταιρείας μας», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Southwest στην ανακοίνωσή του.

ΠΗΓΗ: New York Post 

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version