Αθήνα Καιρός

Το εξώφυλλο του Spigel με τον «τζιχαντιστή» Τραμπ

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Το εξώφυλλο του Spigel με τον «τζιχαντιστή» Τραμπ

Ο άνδρας στο εξώφυλλο δεν έχει μάτια, κρατά στο ένα χέρι ένα μαχαίρι γεμάτο αίμα και στο άλλο το κομμένο κεφάλι του αγάλματος της Ελευθερίας. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απεικονίζεται εδώ σαν τρομοκράτης του Ισλαμικού Κράτους. Είναι σαφές ότι το εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel θέλει να προκαλέσει με το εξώφυλλο του νέου του τεύχους και δανείζεται γι αυτό την αισθητική του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo ή του γερμανικού Titanic, σχολιάζει η Deutsche Welle.

Από χθες το βράδυ το εξώφυλλο προκαλεί συζητήσεις και αντιπαραθέσεις στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης στη Γερμανία. Η εφημερίδα Die Welt είναι πεπεισμένη ότι το εξώφυλλο του Der Spiegel με τον αιμοσταγή Ντ. Τραμπ δεν βλάπτει τον Αμερικανό Πρόεδρο, αλλά τη δημοσιογραφία, μιας και επιβεβαιώνει την προκατάληψη πολλών πολιτών ότι τα καθιερωμένα μέσα ενημέρωσης δεν είναι αντικειμενικά, αλλά απλά προβάλλουν προσωπικές απόψεις δημοσιογράφων. «Όταν επικρίνοντας την έλλειψη μέτρου στον Ντ. Τραμπ, χάνουμε το δικό μας μέτρο, τότε ίσως να βρισκόμαστε πιο κοντά από ό,τι νομίζουμε στο πνεύμα του λαϊκισμού που ενσαρκώνει ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος», καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Μέχρι στιγμής στη Γερμανία είναι ελάχιστοι εκείνοι που εκφράζονται υπέρ του εξωφύλλου που επέλεξε το Der Spiegel. Μια από τις λίγες υποστηρικτικές φωνές είναι εκείνη της δημοσιογράφου Κατρίν Βάισλινγκ, η οποία έγραψε στο twitter ότι το εξώφυλλο είναι «θαρραλέο και σωστό». Όμως η κ. Βάισλινγκ γράφει για το γερμανικό περιοδικό και ενδεχομένως να μεροληπτεί.

Σε μια πρώτη αντίδραση ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, ο Γερμανός ευρωβουλευτής Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ, μιλώντας στην εφημερίδα Bild, χαρακτήρισε το εξώφυλλο «κακόγουστο», τονίζονται ότι «αποκαλύπτει περισσότερα για τους δημοσιογράφους του Der Spiegel παρά για τον Πρόεδρο Nτ. Τραμπ».

Από την πλευρά του ο σκιτσογράφος του εξώφυλλου, ο κουβανικής καταγωγής Εντέλ Ροντρίγκες σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post, κάνει λόγο για «αποκεφαλισμό της δημοκρατίας και αποκεφαλισμό ενός ιερού συμβόλου» τονίζοντας ότι είναι «συνειδητή η σύνδεση του Προέδρου Τραμπ και του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους στο εξώφυλλο, μιας και έχουμε να κάνουμε και στις δύο περιπτώσεις με εξτρεμιστές».

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]