Αθήνα Καιρός

Ευρώπη: Οι κυβερνήσεις ψάχνουν… αντισώματα στο «επικίνδυνο» τριήμερο του Καθολικού Πάσχα

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Ευρώπη: Οι κυβερνήσεις ψάχνουν… αντισώματα στο «επικίνδυνο» τριήμερο του Καθολικού Πάσχα

Το «επικίνδυνο» τριήμερο του Καθολικού Πάσχα προσπαθούν να περάσουν χωρίς μεγάλες συνέπειες πολλές ευρωπαϊκές χώρες, επιχειρώντας με νέα μέτρα να περιορίσουν τις μετακινήσεις.

Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν λειτουργεί, καθώς ο ανοιξιάτικος καιρός και η ψυχολογική κόπωση των πολιτών προκαλούν συναθροίσεις, πάρτι και αντιδράσεις.

Στη Γαλλία, ο πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, και η κυβέρνηση Καστέξ δέχονται πυρ ομαδόν για το νέο αυστηρό λοκντάουν που επιβλήθηκε για τις επόμενες τρεις εβδομάδες – τα μέτρα περιλαμβάνουν απαγόρευση μετακίνησης από τις 19 «κόκκινες» περιφέρειες προς την υπόλοιπη χώρα, απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού, αλλά και κλείσιμο σχολείων.

Η Ακροδεξιά (Λεπέν), αλλά και η αριστερή αντιπολίτευση επιτέθηκαν στον πρόεδρο -κατηγορώντας τον ως «εκπαιδευόμενο επιδημιολόγο»- και την κυβέρνηση για τα μέτρα. Ο Καστέξ υποστήριξε ότι η πίεση στα νοσοκομεία και η κακή επιδημιολογική κατάσταση δεν επέτρεπαν χαλάρωση των μέτρων.

Αυτοσχέδια πάρτι με άφθονο αλκοόλ

Στη Βρετανία, τα πάρκα και οι υπαίθριοι χώροι γέμισαν με κόσμο -κυρίως νέους που έκαναν αυτοσχέδια πάρτι με άφθονο αλκοόλ- λόγω της καλοκαιρίας και της χαλάρωσης των μέτρων.

Ο συνωστισμός ήταν απίστευτος και μη διαχειρίσιμος σε πάρκα και άλλους χώρους στο Λονδίνο, το Λιντς, το Μάντσεστερ, το Μπράιτον και σε άλλες πόλεις, παρά το γεγονός ότι η μερική χαλάρωση των μέτρων επιτρέπει συγκεντρώσεις στο ύπαιθρο έως έξι ατόμων από δύο νοικοκυριά.

Αντισυνταγματικά

Στη Βιέννη, και άλλες περιοχές της Αυστρίας στα ανατολικά, επιβλήθηκε αυστηρό λοκντάουν αυτές τις ημέρες του Πάσχα, ενώ στο Βέλγιο, δικαστήριο απέρριψε τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που διαρκούν πέραν των 30 ημερών ως αντισυνταγματικά.

Εν τω μεταξύ, στην Ισπανία, που έχει αποφύγει να λάβει περιοριστικά μέτρα όπως οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τους τελευταίους τρεις μήνες, οι περιφέρειες της Μαδρίτης και της Ναβάρας, καταγράφουν μεγάλη αύξηση στα κρούσματα κορονοϊού.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]