Αθήνα Καιρός

Πρωτόγνωρες εικόνες στις ΗΠΑ – Ισχυρές δυνάμεις της Εθνοφυλακής φρουρούν το Καπιτώλιο

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
4 λεπτά
Πρωτόγνωρες εικόνες στις ΗΠΑ – Ισχυρές δυνάμεις της Εθνοφυλακής φρουρούν το Καπιτώλιο

«Φρούριο» είναι το Καπιτώλιο , με τα στελέχη της Εθνοφρουράς να βρίσκονται σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, ενώ η Βουλή των Αντιπροσώπων συζητά τα διαδικαστικά για την παραπομπή Τραμπ.

Όπως είναι γνωστό, οι Δημοκρατικοί , αφού απέτυχαν να πείσουν τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να προχωρήσει μία διαδικασία άμεσης «παύσης» του προέδρου – την οποία προβλέπει το αμερικανικό σύνταγμα – οδηγήθηκαν σε μία δεύτερη απόπειρα παραπομπής του , η οποία προφανώς δεν υπάρχει περίπτωση να ευδοκιμήσει ως τις 20 Ιανουαρίου, οπότε πρόκειται να ορκιστεί νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Τραμπ σε Πενς: «Είτε θα μείνεις στην ιστορία σαν πατριώτης, είτε σαν μ@@νί»

Οι Δημοκρατικοί, που έχουν την πλειοψηφία στην Βουλή των Αντιπροσώπων, βρίσκουν συμπαράσταση στην κίνησή τους από ορισμένους Ρεπουμπλικάνους, μετά από τα αιματηρά επεισόδια της περασμένης εβδομάδας , στην επικύρωση της εκλογής Μπάιντεν από τα δύο νομοθετικά Σώματα των ΗΠΑ.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι πολύ έντονα σήμερα, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι οπαδοί του Τραμπ ετοιμάζουν ένοπλες «εξεγέρσεις» και στις 50 Πολιτείες την ημέρα της ορκωμοσίας Μπάιντεν. Για να τον πείσει να μην επικυρώσει το εκλογικό αποτέλεσμα στο Κογκρέσο την 6η Ιανουαρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ υπερέβη τα εσκαμμένα χρησιμοποιώντας τη γλώσσα του… πεζοδρομίου απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρό του, Μάικ Πενς.

Tα «γαλλικά» που εκστόμισε στο δεξί του χέρι και απερχόμενο αντιπρόεδρο των ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα προσβλητικά, με βάση το ρεπορτάζ των «New York Times».

«Το πρωί της 6ης Ιανουαρίου 2021 το τηλέφωνο του Πενς χτυπούσε συνεχώς με τον Ντόναλντ Τραμπ να του ζητά να μην επικυρώσει τη νίκη Μπάιντεν. Και λίγες ώρες πριν από την αιματηρή εισβολή στο Καπιτώλιο, ο Τραμπ ξέφυγε εντελώς», γράφει το δημοσίευμα.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται οι «New York Times», ο Ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος είπε στον Πενς, τον βαθιά συντηρητικό αντιπρόεδρό του, που δεν μένει ποτέ στο ίδιο δωμάτιο με γυναίκα εκτός αν είναι η σύζυγός του, το εξής: «Είτε θα μείνεις στην ιστορία σαν πατριώτης, είτε σαν μ@@νί».

Ενώ οι σύμβουλοι του Τραμπ τον είχαν διαβεβαιώσει ότι ο Μάικ Πενς δεν έχει την εξουσία να μην εγκρίνει το αποτέλεσμα, εκείνος δεν άλλαζε με τίποτα γνώμη.

Αυτό όμως που τον έκανε έξαλλο ήταν η στιγμή που ο Πενς ζήτησε από έγκριτο συνταγματολόγο να το αναλύσει εκ μέρους του γιατί τα χέρια του ήταν δεμένα. Αυτό μεταφέρθηκε στον όχλο που αρχικά ήταν στην συγκέντρωση του Τραμπ το πρωί της 6ης Ιανουαρίου και στην συνέχεια εισέβαλε στο Καπιτώλιο φωνάζοντας «Κρεμάλα στον Μάικ Πενς!».

Λίγο μετά την αιματηρή εξέγεραση και ενώ ο Πενς είχε φυγαδευτεί στο υπόγειο του Καπιτωλίου, ο Τραμπ έγραφε στο Twitter προσβολές εναντίον του αντιπροέδρου του.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

H Νέα Υόρκη θέλει να «κόψει» τις επιχειρηματικές της σχέσεις με τον Τραμπ

Ο δήμος της Νέας Υόρκης θα σπάσει συμβόλαια που έχει συνάψει με τον Trump Organization, τα οποία αποφέρουν στην εταιρεία κέρδη 17 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο κατηγορώντας τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι υποκίνησε τα πλήθη που εφόρμησαν την περασμένη εβδομάδα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

«Αν μια εταιρεία και η ηγεσία αυτής της εταιρείας εμπλέκονται σε εγκληματική δραστηριότητα, έχουμε το δικαίωμα να σπάσουμε το συμβόλαιο», δήλωσε ο ντε Μπλάζιο μιλώντας στο MSNBC.

«Η υποκίνηση μιας εξέγερσης εναντίον της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών συνιστά σαφώς εγκληματική δραστηριότητα», δήλωσε ο ντε Μπλάζιο. «Έτσι η πόλη της Νέας Υόρκης δεν θα έχει πια καμιά σχέση με τον Trump Organization».

Ειδήσεις 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Tags:
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]