Tρομοκρατία και διμερείς σχέσεις στο επίκεντρο της επίσκεψης Γιλντιρίμ στο Ιράκ

eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Tρομοκρατία και διμερείς σχέσεις στο επίκεντρο της επίσκεψης Γιλντιρίμ στο Ιράκ

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ θα επισκεφθεί το Ιράκ εντός της εβδομάδας για να συζητήσει σχετικά με τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και το μέλλον του Ιράκ, ανακοίνωσε ο τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα.


«Ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στο Ιράκ την Πέμπτη για να ξεκινήσει μια νέα εποχή (στις σχέσεις) με την ιρακινή κεντρική κυβέρνηση», ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Νουμάν Κουρτουλμούς.

«Μια νέα προοπτική για την ειρήνη στο Ιράκ βρίσκεται πολύ κοντά», συμπλήρωσε ο Κουρτουλμούς.
Το γραφείο του Γιλντιρίμ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι θα επισκεφθεί τόσο τη Βαγδάτη, όσο και την Αρμπίλ.
Οι σχέσεις ανάμεσα στην κυρίως σουνιτική Τουρκία και το Ιράκ, όπου στην κυβέρνηση κυριαρχούν οι σιίτες, υπήρξαν τεταμένες στο πρόσφατο παρελθόν, ειδικά εξαιτίας της παρουσίας τουρκικών στρατευμάτων στο στρατόπεδο Μπασίκα, βόρεια της Μοσούλης.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version