Δυο νεκροί από μηνιγγίτιδα στην Ιταλία – Προτροπή για άμεσο εμβολιασμό

29/12/16 • 22:55 | UPD 29/12/16 • 22:55

Ένας νέος δεκαοκτώ ετών από το Καστελαμάρε Ντι Στάμπια κοντά στην Νάπολη, και ένα παιδί μόλις είκοσι δυο μηνών από την Φλωρεντία πέθαναν στην Ιταλία τις τελευταίες σαράντα οκτώ ώρες από μηνιγγίτιδα. Μια γυναίκα με καταγωγή από το Περού, η οποία ζει κοντά στην Γένοβα, εισήχθη στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση, εξαιτίας της μηνιγγοκοκκικής μηνιγγίτιδας. Στους συγγενείς τους και σε πρόσωπα με τα οποία ήλθαν πρόσφατα σε επαφή χορηγείται προληπτικά αντιβιοτική θεραπεία.

Τον τελευταίο μήνα άλλα δυο μικρά παιδιά εισήχθησαν στο παιδιατρικό νοσοκομείο Meyer της Φλωρεντίας με μηνιγγίτιδα τύπου Γ, αλλά, ευτυχώς, τις τελευταίες ημέρες, η κατάστασή τους βελτιώθηκε.

Τα τελευταία δυο χρόνια, στην Τοσκάνη εξήντα άνθρωποι μολύνθηκαν από το βακτήριο της μηνιγγίτιδας τύπου Γ. Στην μεγάλη τους πλειονότητα ξεπέρασαν την κρίσιμη φάση της ασθένειας και ανέρρωσαν. Όμως φέτος στην περιφέρεια αυτή της κεντρικής Ιταλίας έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους εξαιτίας της ασθένειας αυτής.

Οι γιατροί, μέσω του Τύπου και των δελτίων ειδήσεων των ιταλικών καναλιών, απευθύνουν έκκληση πρώτα απ? όλα τα παιδιά να εμβολιασθούν για να περιορισθεί η επιθετικότητα και η μετάδοση της ασθένειας.