Τον Ντέιβιντ Κάμερον προορίζει η Τερέζα Μέι ως τον επόμενο ΓΓ του ΝΑΤΟ

29/12/16 • 21:45 | UPD 29/12/16 • 21:45

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι φέρεται να προορίζει τον Ντέιβιντ Κάμερον για τη θέση του επόμενου Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ αντικαθιστώντας το σημερινό Νορβηγό Γενικό Γραμματέα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, του οποίου η θητεία λήγει σε δύο χρόνια.

Ο Μίκαελ Φάλον, Γραμματέας Άμυνας, έχει δήλωσει και στο παρελθόν ότι η Βρετανία θα διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στο ΝΑΤΟ για να αναπληρώσει την αποχώρησή της από την ΕΕ.

Πηγές του υπουργικού συμβουλίου, δήλωσαν ότι θέλουν να βρουν έναν εξέχοντα ρόλο για τον κ. Κάμερον, ο οποίος παραιτήθηκε τον περασμένο Ιούνιο αμέσως μετά την ήττα του στο δημοψήφισμα για το Βrexit.

«Πρέπει να βρούμε έναν ρόλο γι ‘αυτόν – έχει πολλά να προσφέρει. Πρέπει να παλέψει για τη Βρετανία και πάλι» δήλωσε ανώτατο μέλος του υπουργικού συμβουλίου στην Daily Mail.

Κλειδί για τη νίκη του αποτελεί η στήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο γενικός γραμματέας διορίζεται μετά από συναίνεση των 28 κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, αλλά η αμερικανική υποστήριξη θεωρείται σημαντική αφού επηρεάζει τα άλλα κράτη.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ ξεκίνησε τη θητεία του το 2014, διαδεχόμενος τον πρώην πρωθυπουργό της Δανίας Άντερς Φογκ Ράσμουσεν. Ο μισθός του λαμβάνει κάποιος σε αυτή τη θέση είναι 220.000 λίρες.

Σήμερα ο Ντέιβιντ Κάμερον κερδίζει εκατοντάδες λίρες από τις ομιλίες του.

Copy link
Powered by Social Snap