Διπλή βομβιστική επίθεση στη ρωσική πρεσβεία στην Δαμασκό

28/12/16 • 20:48 | UPD 28/12/16 • 20:51

Η ρωσική πρεσβεία στην Δαμασκό έγινε στόχος διπλής βομβιστικής επίθεσης το απόγευμα, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντας την επίθεση μια πρόκληση που έχει στόχο τον εκτροχιασμό των προσπαθειών ειρηνικής επίλυσης της συριακής κρίσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μια βόμβα έπληξε την εσωτερική αυλή του κτιριακού συγκροτήματος της πρεσβείας στην συριακή πρωτεύουσα, ενώ η άλλη βόμβα έπληξε περιοχή κοντά στην προξενική αρχή. Πυροτεχνουργοί ερευνούν τα σημεία της επίθεσης.

«Σύμφωνα με αναφορές, οι οβίδες ρίφθηκαν από τη συνοικία Τζομπάρ της Δαμασκού, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τρομοκρατικών ομάδων Τζαμπχάτ Φατέχ αλ – Σαμ και Φαϊλάκ αρ – Ραχμάν», διευκρίνισε η Μόσχα, προσθέτοντας ότι η επίθεση κατά του κτηρίου της ρωσικής πρεσβείας στη συριακή πρωτεύουσα είναι «αποτέλεσμα των πράξεων εκείνων, που όπως οι ΗΠΑ και κάποιοι από τους συμμάχους της, προκαλούν τη συνεχιζόμενη αιματοχυσία στη Συρία και »φλερτάρουν » με τους εξτρεμιστές όλων των ειδών».

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι η Ρωσία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επιστρέψει η Συρία στην ειρήνη και την ασφάλεια.