Συναγερμός στην Ιταλία: 2000 αστυνομικοί και στρατιώτες στους δρόμους

27/12/16 • 14:41 | UPD 27/12/16 • 14:41

Σε συναγερμό η Ιταλία ενόψει της Πρωτοχρονιάς και εξαιτίας του φόβου για νέο τρομοκτατικό χτύπημα.

Το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε την κινητοποίηση πάνω από δυο χιλιάδων ανδρών των καραμπινιέρων της αστυνομίας και του στρατού για την επιπλέον φύλαξη των λεγόμενων «ευαίσθητων στόχων».

Η σχετική εγκύκλιος εστάλη στους νομάρχες και προβλέπει την ενίσχυση της παρουσίας των ανδρών και γυναικών του στρατού, της αστυνομίας και των καραμπινιέρων σε όλα τα σημεία στα οποία θεωρείται πιθανότερο ότι μπορεί να οργανώσουν «χτύπημα» οι ισλαμιστές τρομοκράτες.

Μαζί με τους καραμπινιέρους, στρατιώτες και αστυνομικούς έχουν επιστρατευτεί και οι ειδικές αντιτρομοκρατικές μονάδες, μέλη των οποίων βρίσκονται ήδη, με πολιτικά, σε πολλούς δρόμους των μεγαλουπόλεων της χώρας.

Σε πολλές περιοχές της Ρώμης και του Μιλάνου απαγορεύεται η είσοδος σε φορτηγά και ιδιωτικά λεωφορεία, ενώ μεγάλο μέρος της προσπάθειας πρόληψης επικεντρώνεται, τώρα, στις υπαίθριες συναυλίες με τις οποίες, κατά παράδοση, οι μεγάλες ιταλικές πόλεις υποδέχονται το νέο έτος.

Σημειώνεται πως μετά την εξουδετέρωση του μακελάρι του Βερολίνου Ανις Αμρί υπάρχει ο φόβος για αντίποινα από το ισλαμικό κράτος και για αυτό η χώρα είναι σε κόκκινο συναγερμό ενόψει των πολλών εκδηλώσεων που θα γίγνουν σε πολλές πόλεις για την έλευση του νέου χρόνου.