Τα 4 σενάρια που εξετάζουν οι αρχές

Μυστήριο με την πτώση του Τουπόλεφ: Δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατική ενέργεια

27/12/16 • 14:28 | UPD 27/12/16 • 14:31

Πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα αναφορικά με την πτώση του Τουπόλεφ ανήμερα των Χριστουγέννων που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο των 92 επιβαινόντων.

Οι Αρχές εντόπισαν την Τρίτη ένα από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους και το έστειλαν στη Μόσχα προκειμένου να βγάλουν συμπεράσματα για την συντριβή.

Πηγή ασφαλείας που μίλησε στο πρακτορείο TASS δήλωσε ότι από αυτή την αξιολόγηση δεν προκύπτει κάποιο σημάδι που να δείχνει ότι μέσα στο αεροσκάφος σημειώθηκε κάποια έκρηξη ή εκδηλώθηκε κάποια φωτιά.

«Μετά την εξέταση των τμημάτων του αεροσκάφους που έχουμε ανασύρει, δεν έχουν εντοπιστεί στοιχεία που να παραπέμπουν σε έκρηξη ή φωτιά» δήλωσε συγκεκριμένα αυτή η πηγή.

Νωρίτερα την Τρίτη, πηγή της ρωσικής Αντιτρομοκρατικής ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να συνδέει την αεροπορική τραγωδία με το ενδεχόμενο τρομοκρατίας. Μάλιστα, διευκρίνισε πως οι Αρχές εξετάζουν τέσσερα σενάρια για την πτώση του αεροσκάφους

  1. Αν χτυπήθηκε η μηχανή από ένα εξωτερικό αντικείμενο
  2. Αν υπήρξε κακή ποιότητα καυσίμων που προκάλεσε απώλεια στήριξης
  3. Αν έκανε λάθος ο πιλότος
  4. Αν υπήρξε κάποιο μηχανικό πρόβλημα στο αεροσκάφος

Άλλη πηγή που μίλησε στο TASS είπε ότι υπάρχουν σημάδια στην ουρά του αεροσκάφους που ανασύρθηκε το βράδυ της Δευτέρας τα οποία δείχνουν ότι ο πιλότος του αεροσκάφους επιχείρησε να κάνει προσθαλάσσωση.

Στο αεροπλάνο, το οποίο συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του, επέβαιναν 92 άτομα κανένα από τα οποία δεν επέζησε της συντριβής.