«Μαχαιριά» του βρετανικού τύπου στον τουρισμό – Μην πηγαίνετε στην Ελλάδα

27/12/16 • 09:45 | UPD 27/12/16 • 09:45

Business Insider και Express κατατάσσουν την Ελλάδα ανάμεσα στους πιο επικίνδυνους προορισμούς παγκοσμίως.

Οι δύο εφημερίδες δημοσιεύουν άρθρα στη διαδικτυακή τους έκδοση με τις λίστα των χωρών οι οποίες είναι ασφαλείς για τους εργαζόμενους να ζήσουν και να εργαστούν και λίστα των χωρών τις οποίες οι Βρετανοί πρέπει να αποφύγουν να επισκεφτούν για λόγους ασφαλείας.

Η Ελλάδα και κυρίως η Αθήνα βρίσκονται ανάμεσα σε χώρες και πόλεις όπως η Κολομβία, το Κίεβο, η Τυνησία και η Τουρκία.

Στο άρθρο του Business Insider δημοσιεύεται έρευνα που διενήργησε ιδιωτική εταιρεία, που ασχολείται με θέματα υγείας και ευημερίας, σχετικά με την ασφάλεια των χωρών στις οποίες κάποιος μπορεί να ζήσει. Το άρθρο αναδημοσίευσε η βρετανική διαδικτυακή εφημερίδα Independent.

Για την εξαγωγή συμπερασμάτων για τη δημιουργία της λίστας των δώδεκα χωρών ελήφθησαν υπόψη παράμετροι που έχουν να κάνουν με το έγκλημα και την εκδήλωση τρομοκρατικών χτυπημάτων.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό άρθρο, ελήφθησαν υπόψη στοιχεία του 2015, χωρίς όμως να ληφθούν υπόψη οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη.

Αρχικά ερευνήθηκε η ποιότητα ζωής σε 450 πόλεις οι οποίες είναι ασφαλείς για εργαζομένους και στη συνέχεια έγινε μία λίστα 230 χωρών.

Το top 12 της λίστας δημοσίευσε το uk.businessinsider.com

Το Κίεβο βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, το Βελιγράδι ακολουθεί και στην τρίτη θέση κατατάσσεται η Ελλάδα.

  • Save

Στη λίστα των πιο ασφαλών πόλεων για να ζήσει και να δουλέψει κάποιος ακολουθούν η Σόφια, η Βουδαπέστη, η Μαδρίτη, η Ρώμη, η Ρίγα, το Ζάγκρεμπ, το Βουκουρέστι, το Λονδίνο και το Παρίσι.

  • Save

Στο σημείωμα που ακολουθεί την κατάταξη της Αθήνας, σημειώνεται ότι «μετά από την παρατεταμένη φτώχεια και τα μέτρα λιτότητας το έγκλημα στην Αθήνα έχει αυξηθεί», με αποτέλεσμα τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις να έχει πέσει το ποσοστό ασφάλειας. Ειδική αναφορά γίνεται και στο ζήτημα των προσφύγων, καθώς όπως αναφέρεται, «η ροή εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων έχει επίσης συμβάλλει στην επιδείνωση της ασφάλειας της πόλης».

Express: Πρώην δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί που οι Βρετανοί πρέπει να αποφύγουν ΤΩΡΑ

Έτσι τιτλοφορείται το άρθρο της βρετανικής Express, στο οποίο υπάρχει μη αριθμημένη λίστα με τις πόλεις του κόσμου οι οποίες πρέπει να αποφευχθούν από τους Βρετανούς, λόγω της εκδήλωσης τρομοκρατικών χτυπημάτων και έξαρσης ιών, όπως ο Ζίκα.

  • Save

Η Τουρκία, η Τυνησία, η Ταϊλάνδη, η Αίγυπτος, η Ελλάδα και η Κολομβία βρίσκονται σε αυτήν τη λίστα.

Για την Ελλάδα αναφέρεται ότι «τα νησιά παραμένουν ασφαλή, όχι όμως και η ενδοχώρα», ενώ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην τρομοκρατική επίθεση που έγινε στις αρχές Νοεμβρίου στη Γαλλική Πρεσβεία ,για την οποία αναφέρεται ότι, καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη, κάτι που δεν ισχύει.

Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι, σε online ψηφοφορία που διενεργείται μέσω του ίδιου άρθρου και στην οποία έχουν συμμετάσχει τουλάχιστον 1.400 αναγνώστες, τίθεται το ερώτημα «ποιες χώρες θέλετε ΑΚΟΜΑ να επισκεφτείτε;» η Ελλάδα έχει το συντριπτικό ποσοστό του 54%!