Τραγωδία ανήμερα τα Χριστούγεννα

Ρωσικό αεροσκάφος με 91 επιβαίνοντες συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα

25/12/16 • 09:15 | UPD 25/12/16 • 09:16

Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος με 91 επιβαίνοντες, συνετρίβη στις ακτές του Σότσι, στη Μαύρη Θάλασσα.

Το ρωσικό αεροσκάφος μετέφερε 83 επιβάτες και 8 άτομα πλήρωμα, ενώ ανάμεσα στους επιβαίνοντες ήταν και η περίφημη στρατιωτική μουσική μπάντα Αλεξάντροφ, η οποία ήταν προγραμματισμένο να δώσει συναυλία σε ρωσική βάση της Συρίας.

Πρόκειται για ένα μεταγωγικό αεροπλάνο τύπου Τουπόλεφ (TU-154) το οποίο, αμέσως μετά την απογείωσή του από το Άντλερ, που βρίσκεται κοντά στο θέρετρο του Σότσι και ενώ πετούσε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.

Συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα ρωσικό Τουπόλεφ με 91 άτομα
  • Save

Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν σε απόσταση ενάμιση χιλιομέτρου από την ακτή και σε βάθος 50-70 μέτρων. Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μεταδίδει πως προσωπικά αντικείμενα των επιβατών ξεβράζονται στην ακτή.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 91 άτομα, μεταξύ των οποίων μουσικοί και δημοσιογράφοι, που πήγαιναν στην Συρία για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με τα στρατεύματα που επιχειρούν εκεί, ανακοίνωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης που αναπτύχθηκαν στην περιοχή για τον εντοπισμό του αγνοούμενου αεροσκάφους, εντόπισαν τα συντρίμια του σε παραθαλάσσια περιοχή, κοντά στο παραθεριστικό θέρετρο του Σότσι, ενώ αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες εικασίες των ειδικών, η συντριβή του μπορεί να οφείλεται σε τεχνική βλάβη ή σε λάθος χειρισμό του πιλότου, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, καθώς το σήμα του χάθηκε λίγα λεπτά μετά την απογείωση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πιλότος δεν πρόλαβε να εκπέμψει σήμα κινδύνου.