Με εντολή Μέρκελ αυξάνονται οι απελάσεις στην Γερμανία μετά το μακελειό στο Βερολίνο

23/12/16 • 17:54 | UPD 23/12/16 • 17:57

Την πρόθεση της γερμανικής κυβέρνησης να αυξήσει τις απελάσεις μεταναστών που δεν δικαιούνται ασύλου αλλά και να προχωρήσει σε νομοθετικές παρεμβάσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής εξέφρασε σήμερα η καγκελάριος Μέρκελ.

Προανήγγειλε σημαντικές αλλαγές στον αντιτρομοκρατικό νόμο και  αποκκλυψε ότι σήμερα είπε στον Τυνήσιο ομόλογό της Μπετζί Καΐντ Εσέσμπσι σε τηλεφωνική συνομιλία τους πως η κυβέρνησή της θέλει να επιταχύνει την απέλαση όσων η αίτηση ασύλου τους έχει απορριφθεί και να αυξήσει τον αριθμό των απελάσεων.

Η κ. Μέρκελ ευχαρίστησε τις ιταλικές Αρχές για την εξουδετέρωση του Τυνήσιου Ανίς Αμρί, ωστόσο προειδοποίησε τους γερμανούς πολίτες ότι η γενική απειλή της τρομοκρατίας παραμένει, ακόμα κι αν έχει παρέλθει ο άμεσος κινδύνος.

Η Μέρκελ είπε πως το συμβάν εγείρει πολλά ερωτήματα και η κυβέρνησή της θα λάβει μέτρα για να βελτιώσει την ασφάλεια. Στο μεταξύ,  ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ , σε συνέντευξη Τύπου είχε επιβεβαιώσει το θάνατο του Τυνήσιου υπόπτου, Ανίς Αμρί. Ευχαρίστησε τις ιταλικές αστυνομικές αρχές για την συνδρομή τους στην εξουδετέρωση του 24χρονου Τυνήσιου  λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι ευχαριστημένος που ο Ανίς Αμρί πλέον δεν αποτελεί κίνδυνο».