Από το Βερολίνο στο Μιλάνο μέσω Γαλλίας

Ο μακελάρης του Βερολίνου διέσχισε την μισή Ευρώπη ανενόχλητος

23/12/16 • 12:47 | UPD 23/12/16 • 12:47

Την μισή Ευρώπη διέσχισε ο Τνησίος Ανίς Αμρίς που φέρεται να αιματοκύλησε την χριστουγεννιάτικη αγορά στην καρδιά του Βερολίνου μέχρι να τον εξουδετερώσουν οι Ιταλικές αρχές σε ανταλλαγή πυροβολισμών στο Μιλάνο.

Ο νεαρός Τυνήσιος φωνάζοντας «Ο Θεός είναι μεγάλος» (Allahu Akbar) έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών της Ιταλικής αστυνομίας σε  έλεγχο στο Μιλάνο. [Διαβάστε εδώ σχετικά]

Κατά την διάρκεια της έρευνας που πραγματοποίησαν οι ιταλικές Αρχές, βρήκαν στο σακίδιο του  ένα εισιτήριο που αποδείκνυε ότι ο Ανίς μετέβη στην Ιταλία από τη Γαλλία. Το γεγονός ότι πέρασε ανενόχλητος από τη Γαλλία, ενώ ήταν το νούμερο ένα καταζητούμενο πρόσωπο στην Ευρώπη εγείρει πολύ σοβαρά ερωτηματικά ειδικότερα για τις γαλλικές αρχές ασφαλείας, με δεδομένο ότι η χώρα μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι και του περασμένου Ιουλίου στη Νίκαια βρίσκεται σε κατάσταση ύψηστου συναγερμού.

Σημειώνεται, ότι ο Τυνήσιος άφησε την τελευταία του πνοή στη χώρα που τον είχε «φακελώσει».
Ο πατέρας του νεαρού Τυνήσιου τζιχαντιστή είχε δηλώσει ότι ο γιος του είχε καταδικαστεί και εκτίσει τέσσερα χρόνια φυλάκιση στην Ιταλία για πυρπόληση ενός σχολείου.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, δεν είναι σαφές αν ο Αμρί είχε φθάσει στην Ιταλία το 2011 ή το 2012. Παράλληλα, δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί ούτε για πόσον καιρό παρέμεινε σε ιταλικό έδαφος ενώ κατά την πρώτη επαφή του με τις ιταλικές αρχές φέρεται να είχε δηλώσει ότι δεν είχε ακόμη ενηλικιωθεί.