Πέθανε ο Γεβγένι Ντζουγκασβίλι, εγγονός του Ιωσήφ Στάλιν

22/12/16 • 21:46 | UPD 22/12/16 • 21:47

«Έφυγε» σε ηλικία 80ετών ο εγγονός του Ιωσήφ Στάλιν, Γεβγένι Ντζουγκασβίλι, όπως ανακοίνωσε η η ρωσική κοινοπολιτεία.

Ο παππούς του ήταν ένας από τους βασικούς ιθύνοντες της συντριβής της Χιτλερικής Γερμανίας και ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης σε μία εξαιρετικά ταραγμένη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας.

Ο Γεβγένι βρέθηκε μόνος στο σπίτι του, ενώ οι αρχές, σε ένδειξη σεβασμού, απέφυγαν να αποκαλύψουν για πόσες ημέρες ήταν νεκρός, πριν εντοπιστεί από τους αρμόδιους.

Ο Ντζούγκασβιλ χρησιμοποιούσε το πραγματικό επώνυμο της οικογένειάς του και είχε υποστηρίξει πολλές φορές δημοσίως, αρνούμενος τα περί σφαγών από τον παππού του.

Ο εγγονός του μεγάλου ηγέτη είχε αναπτύξει πολύ κακές σχέσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στον οποίο είχε ασκήσει πολλάκις κριτική για τον τρόπο που χειρίζεται τις υποθέσεις της Ρωσίας. Ο Ρώσος πρόεδρος είχε χαρακτηρίσει «σχιζοφρενή» τον Ντζούγκασβιλ, ο οποίος είχε καταφύγει στα δικαστήρια για να υποστηρίξει την υστεροφημία του Ιωσήφ Στάλιν.

Ο Ντζούγκασβιλ ήταν γιος του Γιάκοφ, ο οποίος αιχμαλωτίστηκε από τους Γερμανούς κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εικάζεται πως πέθανε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Σασενχάζουζ, το 1943.