Οδηγός φορτηγού συγκέντρωσε 50.000 ευρώ για τον δολοφονημένο Πολωνό συνάδελφό του

22/12/16 • 17:47 | UPD 22/12/16 • 17:47

Ένας Βρετανός οδηγός συγκέντρωσε περισσότερα από 50.000 ευρώ σήμερα μέσω Διαδικτύου για την οικογένεια του Λούκας Ούρμπαν, του Πολωνού οδηγού νταλίκας που εντοπίστηκε νεκρός στην καμπίνα του φορτηγού που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση στο Βερολίνο.

«Αν και δεν γνώριζα τον Λούκας, οι συνθήκες του θανάτου του μου προκάλεσαν σοκ και με συγκλόνισαν και δεν μπορώ να φανταστώ πως οικογένειά του πρέπει να νιώθει αυτήν την στιγμή. Επομένως, καθώς κι εγώ εργάζομαι ως οδηγός, αποφάσισα να απευθύνω έκκληση στην κοινότητα των οδηγών φορτηγών και πέραν αυτής προκειμένου να βοηθήσουμε οικονομικά» έγραψε ο Ντέιβιντ Ντάνκαν στην πλατφόρμα συμμετοχικής χρηματοδότησης Gofundme.

«Ένας από τους συναδέλφους του Λούκας Ούρμπαν είπε ότι ήταν απόλυτα αφοσιωμένος στην εργασία του, σε βαθμό τέτοιο που πιθανόν υπερασπίστηκε το φορτηγό του έως το τέλος» πρόσθεσε ο Βρετανός, ο οποίος έχει ορίσει ως στόχο τη συγκέντρωση του ποσού των 50.000 λιρών.

Έως αυτήν την ώρα έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 47.000 λίρες (55.000 ευρώ).
Ο Λούκας Ούρμπαν, ηλικίας 37 ετών, έχασε την ζωή του στην καμπίνα του φορτηγού του που χρησιμοποιήθηκε τη Δευτέρα στην επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου. Ήταν παντρεμένος κι είχε έναν γιο ηλικίας 17 ετών.