Ο Ανίς Άμρι ευθύνεται για την επίθεση στο Βερολίνο

Ταυτοποιήθηκαν τα δαχτυλικά αποτυπώματα του Τυνήσιου μακελάρη στο φορτηγό

22/12/16 • 14:07 | UPD 22/12/16 • 19:14

Ταυτοποιήθηκαν τα δαχτυλικά αποτυπώματα του Ανίς Άμρι, του Τυνήσιου υπόπτου για την επίθεση με φορτηγό στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Τα δαχτυλικά αποτυπώματα του Άμρι βρέθηκαν στην πόρτα της νταλίκας που σκόρπισε τον θάνατο στην αγορά.

Ο 24χρονος άντρας που κυκλοφορούσε με οκτώ διαφορετικές ταυτότητες και ήταν γνωστός στις αρχές, θεωρείται πως είναι οπλισμένος και επικίνδυνος, ενώ έχει επικηρυχθεί για 100.000 ευρώ. Πριν λίγες ώρες κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο ένα βίντεο που φέρεται να είχε τραβήξει ο ίδιος τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στο υλικό, που είναι διάρκειας μόλις μερικών δευτερολέπτων, φαίνεται ένας άντρας – ο καταζητούμενος τρομοκράτης – με φόντο το Βερολίνο.

Ο άνδρας που θεωρείται ο υπ’ αριθμόν 1 καταζητούμενος στη Γερμανία έχει ύψος 1,78 μέτρα, είναι 75 κιλά, έχει μαύρα μάτια και φορά μαύρα γυαλιά, όπως ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας του Βερολίνου στην ανακοίνωσή του.

Ο πατέρας του Αμρί δήλωσε ότι ο γιος του είχε καταδικαστεί και εκτίσει τέσσερα χρόνια σε ιταλική φυλακή για πυρπόληση ενός σχολείου. Ο αδερφός του δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα «Bild», ότι, η τελευταία επαφή που είχε μαζί του ήταν πριν από δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Αμρί φέρεται να στρατολογήθηκε από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη Γερμανία, ενώ δεν είχε γίνει δεκτό το αίτημά του για χορήγηση ασύλου ούτε στην Ιταλία, αλλά ούτε και στη Γερμανία. Δεν είναι σαφές αν ο καταζητούμενος έφτασε στην Ιταλία το 2011 ή το 2012. Παράλληλα, δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί ούτε για πόσον καιρό παρέμεινε σε ιταλικό έδαφος ενώ κατά την πρώτη επαφή του με τις ιταλικές αρχές φέρεται να είχε δηλώσει ότι δεν είχε ακόμη ενηλικιωθεί.