Διαταγή Πούτιν: Φτιάξτε πυραύλους που θα διαπερνούν κάθε ασπίδα

22/12/16 • 13:29 | UPD 22/12/16 • 13:29

Την ενίσχυση το 2017 της ρωσικής πυρηνικής δύναμης, ώστε να έχει την ικανότητα να διαπεράσει οποιαδήποτε αντιπυραυλική ασπίδα, όπως το σύστημα που η Ουάσινγκτον σκοπεύει να αναπτύξει στην ανατολική Ευρώπη διέταξε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Οφείλουμε να ενισχύσουμε το δυναμικό των στρατηγικών πυρηνικών μας δυνάμεων, πριν από όλα με τη βοήθεια πυραυλικών συστημάτων ικανών να εγγυηθούν την διαπερατότητα των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας, αυτών που υπάρχουν και αυτών που θα υπάρξουν», δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας κατά τη διάρκεια σύσκεψης με την ηγεσία όλων των όπλων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Από εκεί και πέρα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αναφερόμενος στις ρωσοαμερικανές σχέσεις δήλωσε ότι ο διάλογος με την Ουάσινγκτον είναι «παγωμένος» στα περισσότερα επίπεδα, αλλά ο εν αναμονή πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δείχνει να έχει μία «περισσότερο εποικοδομητική προσέγγιση απέναντι στη Ρωσία. Δεν φορούμε ροζ γυαλιά, δεν έχουμε ψευδαισθήσεις για θεαματικές προόδους, αλλά ελπίδα για πιο εποικοδομητική προσέγγιση».