Τέσσερις συλλήψεις στη Γερμανία για διασυνδέσεις με τον Τυνήσιο ύποπτο της επίθεσης

22/12/16 • 11:55 | UPD 22/12/16 • 11:55

Ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής εισαγγελίας της Γερμανίας επιβεβαίωσε ότι τέσσερις άνθρωποι έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι για διασυνδέσεις με τον Τυνήσιο, ο οποίος ενδεχομένως να είναι ο δράστης της επίθεσης με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, γράφει σήμερα η εφημερίδα Bild.

Το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο να σχολιάσει.

Ο 24χρονος Τυνήσιος Ανίς Άμρι, ο φερόμενος ως Νο.1 ύποπτος για την πολύνεκρη επίθεση καταζητείται επισήμως από χθες, ενώ έχει επικηρυχτεί για 100.000 ευρώ. Επίσης έγινε γνωστό πως ο Άμρι βρισκόταν υπό παρακολούθηση από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία έως και λίγο πριν το χτύπημα στην Μπράιτχαϊντπλατς. Ωστόσο, παρόλο που οι αρχές τον θεωρούσαν ύποπτο για εξτρεμιστική δράση, δεν κατάφεραν να τον απελάσουν από τη χώρα λόγω των ελλιπών στοιχείων ταυτότητάς του και λοιπών επίσημων εγγράφων.

Μετά από το χτύπημα και αφού επικηρύχθηκε ο Ανίς Άμρι, οι αρχές της Τυνησίας διενήργησαν έρευνες στον φάκελό του καθώς και στο μητρώο της δεκαμελούς οικογένειάς του. Αποκαλύφθηκε ότι ήδη από το 2010 ο Άμρι είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση από δικαστήριο της πόλης Καϊρουάν επειδή είχε κλέψει ένα φορτηγό. Από τότε, δηλαδή 6 χρόνια πριν από την επίθεση στο Βερολίνο, ο Άμρι θεωρούνταν βίαιος και επικίνδυνος.