Έχει «παγώσει» σε όλα τα μέτωπα ο διάλογος μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ρωσίας

21/12/16 • 20:06 | UPD 21/12/16 • 20:06

Ο διάλογος σε όλα τα μέτωπα έχει «παγώσει» μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον, όπως δήλωσε και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ μίλησε στο δίκτυο Mir TV, λέγοντας πως «Ο διάλογος με τις ΗΠΑ σε όλα τα επίπεδα, έχει παγώσει. Δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ μας και όταν αυτό συμβαίνει, είναι στο ελάχιστο επίπεδο», συμπληρώνοντας πως το Κρεμλίνο δεν περιμένει κάτι διαφορετικό από τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ειδικότερα δε σε ό, τι αφορά το θέμα του ΝΑΤΟ και της επιθετικής -κατά τη Μόσχα- τακτικής που ακολουθεί στα ευρωπαϊκά σύνορα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου απέφυγε να πάρει θέση για τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα, λέγοντας πως «θα πρέπει να περιμένουμε το αποτέλεσμα της έρευνας. Δεν πρέπει να βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα». Δεν αποτελεί μυστικό όμως πως η δολοφονία του Αντρέι Καρλόφ αποτέλεσε το επιστέγασμα της κρίσης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση και ειδικότερα τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Νωρίτερα, ένα ακόμα περιστατικό είχε προκαλέσει τριγμούς στις σχέσεις των δύο χωρών , καθώς η μεταφορά αμερικανικών στρατιωτών και βαρέων οπλικών συστημάτων στην Ολλανδία, όπως και η επέκταση των κυρώσεων έναντι της Ρωσίας εξαιτίας της Κριμαίας, θεωρήθηκαν από τη Μόσχα «εχθρική πράξη».