Έκτακτα μέτρα στην Ευρώπη για την αποφυγή των βιασμών την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς

21/12/16 • 13:00 | UPD 21/12/16 • 13:00

Οι σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες την παραμονή της Πρωχρονιάς έχει προκαλέσει πέρυσι σάλο σε όλη την Ευρώπη και έτσι φέτος όλες οι χώρες φαίνεται να λαμβάνουν έκτακτα μέτρα.

Η αστυνομία της Αυστρίας, θα διανείμει 6.000 «συναγερμούς τσέπης» στις γυναίκες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην παλιά πόλη της Βιέννης. Η συσκευή αυτή θα εκπέμπει έναν διαπεραστικό ήχο ώστε να αποκρούσει τυχόν επίδοξους βιαστές και να προσελκύσει την αστυνομία.

«Πρόκειται για μια διεθνή καμπάνια που στοχεύει τις γυναίκες» είπε η εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Εσωτερικών.

Πέρυσι, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το μεγαλύτερο κύμα σεξουαλικών επιθέσεων έγινε στην Κολονία της Γερμανίας όπου πάνω από 1230 γυναίκες έπεσαν θύματα σεξουαλικών επιθέσεων.

Οι γερμανικές αρχές έχουν επιστρατεύσει ελικόπτερα, καλύτερες κάμερες ασφαλείας και αυξημένες περιπολίες πάνω από 1.500 αστυνομικών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και πάντα είναι σε λειτουργία το εδικό πρόγραμμα που απαρτίζεται από ψυχιάτρους και ψυολόγους οι οποίοι θα βοηθούν ψυχολογικά όσες γυναίκες υποστούν επίθεση ή βιασμό.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ είχε εκφράσει την οργή της για τις «αηδιαστικές επιθέσεις».

Ένας άντρας μάλιστα περιέγραψε πως η σύντροφός του και η 15χρονη κόρη του περικυκλώθηκαν από πλήθος έξω από τον σταθμό και ο ίδιος δεν μπορούσε να βοηθήσει.

«Οι δράστες την έπιασαν και άγγιξαν το στήθος της συντρόφου μου και τα θώπευσαν ανάμεσα στα πόδια τους», τόνισε. Μια άλλη γυναίκα κατήγγειλε ότι της έκλεψαν το κινητό τηλέφωνο στην είσοδο του σταθμού μετά τα μεσάνυχτα και όταν πήγε στην αστυνομία υπήρχαν όπως είπε «πολλά κορίτσια, όλα έκλεγαν ασταμάτητα».

Μια Βρετανίδα που επισκεπτόταν την Κολωνία είπε ότι πυροτεχνήματα πετάχτηκαν προς το μέρος της παρέας της από άντρες που δεν μιλούσαν ούτε γερμανικά ούτε αγγλικά. «Προσπαθούσα να μας αγκαλιάσουν, να μας φιλήσουν. Ένας άντρας έκλεψε την τσάντα της φίλης μου», είχε πει στο BBC. «Ένας άλλος προσπάθησε να μας βάλει σε ένα ‘ιδιωτικό ταξί’. Έχω υπάρξει σε καταστάσεις φόβου, ακόμα και απειλητικές για την ίδια τη ζωή μου, αλλά ποτέ δεν έχω ζήσει κάτι τέτοιο», τόνισε.